Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Ελεύθερο πάρκιν, μέχρι νεωτέρας
None

Ελεύθερο πάρκιν, μέχρι νεωτέρας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Δωρεάν είναι πλέον η στάθμευση στο χώρο που λειτουργεί η Λαϊκή Αγορά Πτολεμαΐδας, μέχρι η δημοτική αρχή του δήμου Εορδαίας να εξετάσει ποιος φορέας θα διαχειρίζεται το συγκεκριμένο χώρο.
Το τελευταίο διάστημα οι πολίτες μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα, χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλουν το τέλος στάθμευσης που ανέρχονταν σε 2 ευρώ, καθώς δεν υφίσταται πλέον η Δημοτική Επιχείρηση Αθλητισμού Πτολεμαΐδας (ΔΕΑΠ) και τελεί υπό εκκαθάριση, ενόψει της συγχώνευσης δημοτικών επιχειρήσεων, η οποία, ως γνωστόν, εκμεταλλευόταν το χώρο του πάρκιν στη Λαϊκή και οι εισπράξεις διατίθενταν για τη μισθοδοσία των εργαζομένων σε αυτή.
Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά από εντολή του ορκωτού λογιστή που διενεργεί εκκαθάριση στη ΔΕΑΠ, αφού ο νόμος προβλέπει ότι επιχειρήσεις που τελούν υπό καθεστώς εκκαθάρισης δεν μπορούν να έχουν οικονομικές συναλλαγές, άρα εξέλιπε και η νομική κάλυψη για τη λειτουργία του πάρκιν, καθώς δεν μπορούν προς το παρόν να δικαιολογηθούν τα έσοδα από τη δραστηριότητα αυτή.
Σύμφωνα μάλιστα με σχετική δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου Σοφοκλή Σιδηρόπουλο η δημοτική αρχή μελετά τη δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης του χώρου στάθμευσης στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο μείωσης του τέλους στάθμευσης των 2 σε 1 ευρώ για ολοήμερη στάθμευση, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι την περίοδο αυτή και γενικότερα οι πολίτες του δήμου Εορδαίας.
Σε κάθε περίπτωση, διευκρινίζει ο κ. Σιδηρόπουλος, η όποια απόφαση θα παρθεί από το δημοτικό συμβούλιο όπου θα τεθεί προσεχώς τόσο το θέμα του φορέα διαχείρισης του χώρου στάθμευσης στη Λαϊκή Αγορά, όσο και το τίμημα που θα καταβάλλουν οι πολίτες.
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΑΠ (5 άτομα) με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πτολεμαΐδας έχουν μεταταχθεί σε προσωποπαγείς θέσεις στον πρώην δήμο Πτολεμαΐδας.

Ρ.Β.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team