Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Εκδήλωση τιμής και μνήμης από τον Μορφωτικό Όμιλο Σερβίων

Εκδήλωση τιμής και μνήμης από τον Μορφωτικό Όμιλο Σερβίων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

χωρίς τίτλο

Στις 10 Οκτωβρίου τα Σέρβια, ως γνωστό, τιμούν την επέτειο της απελευθέρωσής των από τους Τούρκους, το 1912.

Ο Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων (ΜΟΣ) «Τα Κάστρα» διοργανώνει γι’ αυτή την ημέρα εκδήλωση τιμής και μνήμης, την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014, ώρα 7.30΄μ.μ.,  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια. Κατά την εκδήλωση θα ομιλήσει ο συγγραφέας Φώτης Σαραντόπουλος με θέμα «Η μάχη του Σαρανταπόρου και η απελευθέρωση των Σερβίων» Ο Φώτης Σαραντόπουλος έχει συγγράψει βιβλίο για τον Α΄ Βαλκανικό πόλεμο με μεγάλη αναφορά στα γεγονότα της περιοχής μας. Την εκδήλωση τιμούν επίσης ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου  Μανώλης Χατζημανώλης και οι καθηγήτριες του Ωδείου Δώρα Τανή και Χριστίνα Τανή, με τραγούδι, σχετικό με την ημέρα.

Η διοίκηση του συλλόγου καλεί όλους, όσοι μπορούν,  να τιμήσουν την εκδήλωση.

Από τις 23 – 26 Οκτωβρίου θα φιλοξενείται στην πόλη των Σερβίων μία ομάδα πενήντα περίπου ατόμων – μελών του Ελληνοβουλγαρικού Συλλόγου της Αγχιάλου της Βουλγαρίας (σημερινό Πομόριε). Με το Σύλλογο αυτό ο ΜΟΣ διατηρεί στενές σχέσεις φιλίας περίπου είκοσι χρόνια. Ο σύλλογος φιλοξένησε αρκετές φορές παιδιά κυρίως και άλλες τόσες τους επισκεφθήκαν τα μέλη του στην πόλη τους. Φέτος, που συμπληρώνουν δεκαπέντε χρόνια από την ίδρυση της χορωδίας και του χορευτικού τους, ζήτησαν να το γιορτάσουν μαζί, καθόσον, όπως είπαν είναι οι πρώτοι φίλοι τους στην Ελλάδα, κάτι που έγινε αποδεκτό φυσικά με πολλή ευχαρίστηση.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου έρχονται στα Σέρβια. Για την επομένη, Παρασκευή, 24, έχουν προγραμματίσει ημερήσια εκδρομή στα Μετέωρα.  Ο ΜΟΣ διοργανώνει λοιπόν αντίστοιχη εκδρομή ώστε να τους συνοδεύσει και να περάσουν τα μέλη του μία ημέρα μαζί τους. Καλεί συνεπώς όσους θέλουν να συμμετάσχουν, να το δηλώσουν στο Γραφείο του Μ.Ο.Σ.

Το Σάββατο, 25 Οκτωβρίου, γύρω στις 7.30΄ οι φίλοι του ΜΟΣ από τη Βουλγαρία θα δώσουν παράσταση με το χορευτικό και τη χορωδία τους στην αίθουσα δεξιώσεων στις “Ναϊάδες”. Καλούνται λοιπόν οι φίλοι του συλλόγου να παραστούν και να τιμήσουν τους φιλοξενούμενους που κάνουν τόσο μεγάλο ταξίδι για να βρεθούν στα Σέρβια.

Η είσοδος φυσικά ελεύθερη.

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει μια χαρούμενη βραδιά με μουσική και χορό για όσους θα ήθελαν να παραμείνουν.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ: «Το διακύβευμα της πολιτικής και η επιστροφή της φιλοσοφίας» 

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης και το Εργαστήριο Κοινωνικών και Μεταναστευτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλούν να ...