Αρχική > Uncategorized > Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο
None

Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Τη σημασία που θα έχει η έγκριση του Γενικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας, επισήμανε η Βουλευτής νομού Καστοριάς, Βίβιαν Μπουζάλη, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής. «Η χώρα μας αποκτά επιτέλους νέες αναπτυξιακές προοπτικές και βεβαίως, θωρακίζεται το φυσικό και πολιτιστικό μας περιβάλλον», υπογράμμισε η κα Μπουζάλη, τονίζοντας με έμφαση ότι «Η απουσία του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδιασμού για πολλές δεκαετίες αποτέλεσε σημαντικό έλλειμμα, με πολλές αρνητικές επιπτώσεις και στην ορθολογική ανάπτυξη και οργάνωση της χώρας».
Η Βουλευτής, αφού προηγουμένως, άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που τηρεί στο θέμα, εστίασε στις παρεμβάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ σε θέματα χωροταξίας και περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας τα σημαντικά αποτελέσματα που έχουν για την ανάπτυξη και τη δημόσια υγεία. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ταχεία εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη κοινοτική για σημαντικά θέματα περιβάλλοντος, στην εφαρμογή των νέων σχεδίων διαχείρισης για στερεά και υγρά απόβλητα, στα νέα προγράμματα ανακύκλωσης, στο πρώτο Εθνικό Πλαίσιο για τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων μέσα από συγκεκριμένα μέτρα, στην ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και στη χρηματοδότηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη από το Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης με 4,5 δις €.
Στη συνέχεια της ομιλίας της, η Βουλευτής έκανε λόγο και για τους στόχους του νέου πλαισίου, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη θετική συμβολή που θα έχει η εφαρμογή του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου στο νομό Καστοριάς. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι:
«Η αναβάθμιση του Αεροδρομίου της Καστοριάς αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία του νομού, ενώ παράλληλα βεβαίως η σύνδεση της Καστοριάς με την Εγνατία Οδό, μέσω του κάθετου άξονα Σιάτιστα-Καστοριά, μας ενώνει με τον πανευρωπαϊκό άξονα. Και φυσικά, έχουμε και την έγκριση της δημοπράτησης της μελέτης για τη Σήραγγα της Κλεισούρας που μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στο γείτονα νομό μας, την Κοζάνη. Και βεβαίως, θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό, τον Υφυπουργό και το Γενικό Γραμματέα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για την ένταξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης Σιάτιστας-Καστοριάς του νομού Καστοριάς στο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που είναι μία σημαντική εξέλιξη. Παρεμβάσεις που συνθέτουν ένα πλέγμα υποδομών που θα βγάλουν οριστικά το νομό Καστοριάς από την απομόνωση και θα συντελέσουν στην οικονομική, αλλά και την τουριστική ενίσχυση και ανάπτυξή του».

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team