Αρχική > Uncategorized > Δυναμώνει η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό
None

Δυναμώνει η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το σταμάτημα του εγκλήματος που συντελείται από τις Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις στη Γάζα απαίτησαν οι πολίτες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/7 στην Κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.
Κάλεσμα στο λαό της περιοχής να δυναμώσει την αλληλεγγύη του και να καταδικάσει ενεργότερα το έγκλημα που συντελείται στη Γάζα εναντίον άμαχου πληθυσμού, απηύθυνε στην ομιλία της η Σοφία Δενεσίδου –εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Πτολεμαΐδας που είχε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση σύσκεψης για την κοινή δράση των φορέων της πόλης. Τόνισε την ανάγκη να δείξει έμπρακτα ο λαός μας τη στήριξή του συμβάλλοντας στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη με πρωτοβουλία φορέων της πόλης με συλλογή χρημάτων, φαρμάκων, ιματισμού (κουβέρτες) και τροφίμων μακράς διαρκείας, που συγκεντρώνονται στα γραφεία του συλλόγου Γυναικών (στοά Νοσοκομείου, 3ος όροφος, τις ώρες 6μ.μ. -9μ.μ.), ενώ τα χρήματα μπορούν να κατατίθενται στο λογαριασμό που ανοίχτηκε για το σκοπό αυτό στην Εθνική Τράπεζα και είναι: 449/961346-39
Κάλεσε επίσης το λαό να καταγγείλει μαζί με το Ισραήλ και τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ που ανέχονται και στηρίζουν την ισραηλινή βαρβαρότητα, αλλά και τους στρατιωτικούς μηχανισμούς των ιμπεριαλιστών όπως το ΝΑΤΟ, αλλά και να διατρανώσει επίσης την απαίτησή του να μην χρησιμοποιηθούν ελληνικά λιμάνια για την αποστολή στρατιωτικών πυρομαχικών στο Ισραήλ.
Ανέφερε ότι με την ανοχή των ιμπεριαλιστών εξισώνονται οι θύτες με τα θύματα, με αποτέλεσμα οι νεκροί στη Γάζα να έχουν ξεπεράσει τους 1.100, οι τραυματίες τους 4.500 (το 60% είναι άμαχοι, γυναίκες και παιδιά), ενώ οι φυλακισμένοι Παλαιστίνιοι ξεπερνούν τις 11.000. Στηλίτευσε την υποκρισία των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της ΕΕ λέγοντας ότι βάζουν στην άκρη το κύριο ζήτημα, αυτό δηλαδή που εδώ και χρόνια διατυπώνεται στα χαρτιά των διεθνών οργανισμών, που είναι η δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ευχαριστίες προς τον ελληνικό λαό για τη συμπαράστασή του προς τον Παλαιστινιακό λαό εξέφρασε εκ μέρους της Παλαιστινιακής παροικίας ο Ιατρός Σαΐντ Τζάμπερ. Τόνισε ότι αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στη Γάζα δεν είναι πόλεμος αλλά Γενοκτονία άμαχου πληθυσμού, καταδίκασε τον αποκλεισμό της Γάζας και την απαγόρευση να φτάσουν εκεί φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια με κίνδυνο να αυξάνεται προοδευτικά ο αριθμός των νεκρών, αφού εκατοντάδες τραυματίες υποκύπτουν στα τραύματά τους. Υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσουν οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί στην Παλαιστίνη και ο απαράδεκτος αποκλεισμός των Παλαιστινίων, να πάψει ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού για ανεξαρτησία και δική τους πατρίδα να ονομάζεται από τους ιμπεριαλιστές «τρομοκρατία» και την ανάγκη να ανατραπούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για νέο διαμελισμό στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team