Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Διαμαρτυρία για διαφήμιση οδοντιατρικής περίθαλψης σε γειτονικές χώρες
None

Διαμαρτυρία για διαφήμιση οδοντιατρικής περίθαλψης σε γειτονικές χώρες

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κοζάνης διαμαρτύρεται για το (άνευ προηγουμένου) εκτενέστατο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 στο κεντρικό δελτίου ειδήσεων στις 7:30 μμ, της ΕΤ3 και του τύπου Θεσσαλονίκης στις 4-5/9/2010 (σε μία περίοδο μεγάλης κοινωνικής οικονομικής κρίσης), στα οποία διαφημίζονται απροκάλυπτα το σύστημα ιδιωτικής οδοντιατρικής περίθαλψης των όμορων χωρών.
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κοζάνης αναφέρει ειδικότερα τα ακόλουθα:
«Ο δεοντολογικός Οδοντιατρικός κανονισμός στην Χώρα μας, σ’ εμάς τους Οδοντιάτρους δεν επιτρέπει ανάλογες διαφημίσεις, σ΄ εκείνους πώς μπορεί;
Μέσα στο ρεπορτάζ αναφέρονται εξευτελιστικές τιμές για τις οδοντιατρικές εργασίες χωρίς να τονίζεται ότι οι σύντομες συνεδρίες – επισκέψεις δεν παρέχουν ποιότητα θεραπείας ΚΑΙ εγκυμονούν κινδύνους.
Θεραπευτικές εργασίες σε μικρό χρονικό διάστημα, είναι παροχή μιας ποσοτικής μη ποιοτικής Οδοντιατρικής εργασίας.
Ο γιατρός πρέπει να είναι προσωπικός, άμεσα προσβάσιμος, ν’ αναλαμβάνει τις ευθύνες του για την παροχή ιατρικής πράξης εργαζόμενος με πρωτόκολλα, υλικά διεθνώς αναγνωρισμένα & όχι αγνώστου προελεύσεως. Στην χώρα μας είναι όλα πιστοποιημένα με I S O & C E από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μην ξεχνάμε ότι το βιοτικό επίπεδο στις γείτονες όμορες χώρες απέχει απ’ το δικό μας., και βέβαια η πενία τέχνας κατεργάζεται…
Τα αυξημένα πάγια έξοδα των οδοντιάτρων στη χώρα μας, οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές μας, το κόστος των επώνυμων & πιστοποιημένων υλικών που χρησιμοποιούμε, ή υψηλή φορολογία δημιουργούν κόστος που εδώ & πολλά χρόνια οι οδοντίατροι έχουν συμπιέσει διατηρώντας σταθερό τιμολόγιο, όπως & τώρα με την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ στα υλικά & στις ΔΕΚΟ.
Εδώ λοιπόν πρέπει η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της μια & έχουμε ένα εξαθλιωμένο σύστημα υγείας , όπου τα ταμεία είναι αμέτοχα, δεν συμμετέχουν. Οφείλει ν΄ αναπροσαρμόσει τα τιμολόγια των ασφαλιστικών ταμείων, να υπογραφούν συμβάσεις με τους οδοντιάτρους. να εφαρμόσει πιλοτικά προγράμματα. πρόληψης .
Ο μισός Ελληνικός πληθυσμός οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ & του Ο Α Ε Ε
( ΤΕΒΕ) είναι « ανασφάλιστοι » δεν έχουν πρόσβαση στην οδοντιατρική περίθαλψη.
Oφείλει το κράτος, και αποτελεί συνταγματική του υποχρέωση να παρέχει τ’ αυτονόητα στον ελληνικό πληθυσμό στο σύνολό του, και βέβαια το πολυτιμότερο αγαθό στον άνθρωπο, την Υγεία».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team