Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Διαμαρτυρία μικροπωλητών για εκδίωξή τους από λαϊκές αγορές

ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Διαμαρτυρία μικροπωλητών για εκδίωξή τους από λαϊκές αγορές

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

IMG_8585

Τη διαμαρτυρία τους για την εκδίωξή τους από λαϊκές αγορές που διενεργούνται σε 7 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας, εξ αιτίας καθυστέρησης του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας να προβεί στη νομιμοποίηση διενέργειας των λαϊκών αυτών αγορών, εξέφρασαν μικροπωλητές- εκθέτες της Εορδαίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας το απόγευμα της Τετάρτης.
Αφορμή στάθηκε η εκδίωξη 20 περίπου μικροπωλητών την Δευτέρα και την Τρίτη από τις μικρές λαϊκές αγορές που πραγματοποιούνται στις Τοπικές Κοινότητες Άρδασσας και Ασβεστόπετρας, αλλά και η προσαγωγή αρκετών εξ αυτών στην αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων, καθώς και τα υπέρογκα πρόστιμα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι.
Το θέμα της απίστευτης ταλαιπωρίας των μικροπωλητών αλλά και την επιβάρυνσή τους με υψηλά πρόστιμα, την ώρα που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι είναι καθ’ όλα νόμιμοι καθώς διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες, έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Βασιλική Στεργίου. Ζήτησε από τη δημοτική αρχή να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να ληφθεί η σχετική απόφαση και να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό και να προωθηθεί τάχιστα στην αρμόδια επιτροπή της περιφέρειας για να χωροθετηθούν και επίσημα οι λαϊκές αγορές που διενεργούνται, άτυπα όμως, στις Τοπικές κοινότητες Άρδασσας, Αναρράχης, Ασβεστόπετρας, Γαλάτειας, Ανατολικού, Μεσοβούνου και Πύργων.
«Εμείς ήρθαμε την Δευτέρα στη δήμαρχο και θέσαμε το ζήτημα και ζητήσαμε να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, αλλά η κ. Βρυζίδου δεν έχει την πολιτική βούληση και δεν θέλει να πιάσει την “καυτή πατάτα”», δήλωσε στον «Π» ο μικροπωλητής Διαμαντής Μαντίκος.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών Βιοτεχνικών Ειδών, Γιώργος Γερασιμόπουλος, ανέφερε ότι «εμείς είχαμε ζητήσει από τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων στις οποίες διενεργούνται μικρές λαϊκές αγορές να καταθέσουν σχετικό αίτημα για τη νομιμοποίησή τους στο Δήμο» και τόνισε
ότι η καθυστέρηση νομιμοποίησης των λαϊκών αυτών αγορών έχει συνέπεια να ταλαιπωρούνται οι μικροπωλητές- εκθέτες, να σύρονται στην Αστυνομία και να επιβαρύνονται με πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ για “αυθαίρετη δραστηριότητα επαγγέλματος”.
Ο κ. Γερασιμόπουλος παίρνοντας τελικά το λόγο στη συνεδρίαση ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο την επίσπευση των διαδικασιών και την άμεση προώθηση του σχετικού φακέλου στην αρμόδια επιτροπή της περιφέρειας, προκειμένου να γίνει επίσημη ίδρυση και χωροθέτηση των λαϊκών αυτών αγορών ώστε να νομιμοποιηθούν οι συνάδελφοί του.
Τη βούληση της δημοτικής αρχής για να λυθεί το πρόβλημα εξέφρασε η Δήμαρχος, Παρασκευή Βρυζίδου, λέγοντας ότι ετοιμάζεται φάκελος για την ίδρυση λαϊκών αγορών σε χωριά και υποσχέθηκε ότι θα τρέξουν τάχιστα οι διαδικασίες για να νομιμοποιηθούν αυτές οι λαϊκές αγορές, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δημότες στα δημοτικά διαμερίσματα αλλά και να πάψουν να επιβάλλονται πρόστιμα στους μικροπωλητές- εκθέτες. Σημείωσε ότι ταυτόχρονα θα γίνει προσπάθεια να ξεπεραστούν κάποιοι περιορισμοί που υπάρχουν αναφορικά με τις προβλεπόμενες χιλιομετρικές αποστάσεις από την πόλη για τη διενέργεια λαϊκών αγορών σε χωριά.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

DSC04814 DSC04816

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Rapid tests στις ΤΚ Βεγόρας, Αντιγόνου και Μανιακίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στα πλαίσια της πρόληψης και αντιμετώπισης των κρουσμάτων Covid-19, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου ...