Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Εκσυγχρονίζονται και εξοπλίζονται οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Εκσυγχρονίζονται και εξοπλίζονται οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


VREFONIPIAKOS STATHMOS

Στον εκσυγχρονισμό και εξοπλισμό των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών προχωρά ο Δήμος Εορδαίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου η Δήμαρχος Εορδαίας και Παρασκευή Βρυζίδου και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Θεοπίστη Κρυσταλλίδου.

«Σε μια δύσκολη περίοδο όπου οι πόροι από εθνικά κονδύλια είναι πολύ δύσκολη μάς δόθηκε η ευκαιρία να εντάξουμε τον εξοπλισμό των βρεφονηπιακών και σταθμών του δήμου στο ΕΣΠΑ», ανέφερε ο η Δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι «ήταν ιδιαίτερη πρόκληση αυτή την περίοδο, καθώς με το πέρασμα του χρόνου απαιτείται ανανέωση και εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού, ιδιαίτερα δομών που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και με μικρά παιδιά».

Ως εκ τούτου ο Δήμος Εορδαίας διενεργεί δημόσιο διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για την προμήθεια ειδών εξοπλισμού των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του δήμου, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της λειτουργίας τους, προϋπολογισμού 169.571,98 ευρώ (με ΦΠΑ), με ημερομηνία δημοσίευσης στο Τεύχος Διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων (ΦΕΚ) την 01.08.2013.

«Με το που προέκυψε το συγκεκριμένο μέτρο του ΕΣΠΑ, εξ αρχής αντιληφθήκαμε τη σπουδαιότητά του και θωρήσαμε πως δεν πρέπει να χαθεί καμία ευκαιρία και με τα όποια εργαλεία είχαμε εκείνη τη στιγμή, υποβάλλαμε με το γραφείο προγραμματισμού την πρότασή μας το 2011», ανέφερε η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Κρυσταλλίδου. Προηγήθηκε, τόνισε, αναλυτική καταγραφή ξεχωριστά της κάθε δομής (και των 11 βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου Εορδαίας) και των τεχνικών προδιαγραφών για κάθε ένα από τα σχεδόν 200 διαφορετικά είδη, και μάλιστα με προοπτική 5ετίας.

Ειδικότερα, η πρόταση του Δήμου Εορδαίας περιλαμβάνει την προμήθεια εκπαιδευτικού, τεχνολογικού και ψυχαγωγικού υλικού και συγκεκριμένα: εξοπλισμό επίπλωσης και παιδαγωγικού υλικού, υπολογιστές- μηχανές γραφείου, συσκευές ήχου και εικόνας, βιβλία, παιχνίδια και εξοπλισμό παιδικής χαράς για αθλοπαιδειές.

«Η διενέργεια του διαγωνισμού θα γίνει 21 Αυγούστου 2013 και αν πάνε όλα καλά και δεν έχουμε θέματα με ενστάσεις σε 60 μέρες θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και θα οριστούν οι μειοδότες», σημείωσε η κ. Κρυσταλλίδου.

Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ανέφερε επίσης ότι για δεύτερη χρονιά όλοι οι Παιδικοί σταθμοί του Δήμου Εορδαίας συμμετέχουν στο πρόγραμμα εναρμόνισης οικογενειακής ζωής του ΕΣΠΑ και όλοι οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και αύριο Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013, εκφράζοντας μάλιστα την αισιοδοξία ότι θα καλυφθούν όλες οι αιτήσεις, όπως έγινε και πέρυσι, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των γυναικών που εργάζονται.

 

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team