Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Δεν εντοπίστηκαν ακατάλληλα κρέατα στο νομό
None

Δεν εντοπίστηκαν ακατάλληλα κρέατα στο νομό

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ικανοποιητικά είναι τα αποτελέσματα των υγειονομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν την τελευταία εβδομάδα στα σφαγεία της Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, στα οποία σφάχτηκαν συνολικά 20.000 αμνοερίφια και τα οποία διοχετεύτηκαν στην τοπική, αλλά όχι μόνο αγορά.
«Δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στους ελέγχους σφαγίων στο σφαγείο της Κοζάνης, ο αριθμός των οποίων ανήλθε στις 11.000 και χρειάστηκε να πεταχθούν μόλις 9-10 αμνοερίφια από τα 11.000, επειδή για παράδειγμα είχαν πυρετό», δήλωσε στον «Π» ο κτηνίατρος της Κοζάνης Γεώργιος Μπακατάρης, επισημαίνοντας ότι δεν βρέθηκαν επιβαρυντικά στοιχεία ούτε σε εντόσθια (συκωταριές) αμνοεριφίων που ελέγχθηκαν.
Αντίστοιχη εικόνα για τα αμνοερίφια που σφάχτηκαν στο σφαγείο της Πτολεμαΐδας μετέφερε με δήλωσή του στον «Π» και ο κτηνίατρος Γεώργιος Λεωνίδης, ο οποίος σημείωσε ότι τα 9.000 αμνοερίφια που σφάχτηκαν στο σφαγείο της Πτολεμαΐδας προέρχονταν από ντόπιες εκτροφές, δεν σφάχτηκαν καθόλου ζώα από την αλλοδαπή (Αλβανία, FYROM ή Βουλγαρία).
Επισήμανε ότι δεν εντοπίστηκαν ακατάλληλα σφάγια κι ότι δεν έγιναν κατασχέσεις λόγω ακαταλληλότητας, αφού δεν εντοπίστηκαν προβλήματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, παρά μόνο κάποιων αμνοεριφίων επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, δεν ήταν δηλαδή στο κατάλληλο στάδιο ωρίμανσης, ήταν πολύ μικρά για τσιγκέλι (μόλις 3-4 κιλά).
Και οι δύο κτηνίατροι σημείωσαν ότι η πλειονότητα των σφάγιων τροφοδότησε την τοπική αγορά του νομού, ένα μέρος ωστόσο κατευθύνθηκε στις αγορές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Αθήνας.
Και παρά το γεγονός ότι λόγω κρίσης οι τιμές των αμνοεριφίων στα κρεοπωλεία κινούνται στα περσινά επίπεδα, οι τιμές για τους ντόπιους κτηνοτρόφους ήταν λίγο παραπάνω σε σχέση με πέρσι, αφού πούλησαν από 5.50€ -6€ το κιλό τα αρνιά και από 6-7€ το κιλό τα κατσίκια.
Οι κτηνίατροι σημείωσαν επίσης ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα σφάγια φέρουν τρεις σφραγίδες, μία που δείχνει αν είναι ελληνικό ή ξένο, μία με τον κωδικό του σφαγείου και μία τρίτη που χαρακτηρίζει αν είναι αμνός ή ερίφιο κλπ.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team