Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Αποτύχαμε παραιτούμαι
None

Αποτύχαμε παραιτούμαι

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


«Αποτύχαμε και αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον Κόσμο», «δεν πιστεύω στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε», «ούτε διαθέτω σπλάχνα τίγρης για να ψηφίσω το μακροπρόθεσμο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λιάνης στην επιστολή παραίτησης από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ξαφνιάζοντας τους πάντες, στην κυβέρνηση και στο κόμμα.
Ο βουλευτής Φλώρινας, ο οποίος να σημειωθεί ότι εξέφρασε στο πρόσφατο παρελθόν την αγανάκτησή του για την πλήρη εγκατάλειψη της Φλώρινας από την κυβέρνηση, είναι ο πρώτοις βουλευτής που επιλέγει την παραίτηση, δημιουργώντας ρωγμή στην παραπαίουσα κυβέρνηση, ενώ δηλώνει ότι «ανεξαρτητοποιείται» και δεν παραιτείται από βουλευτής.
Ακολουθεί η επιστολή του Γ. Λιάνη στον πρόεδρο της Βουλής:
Mε λύπη, ομολογουμένως με πάρα πολύ λύπη, πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από την κοινοβουλευτική μας ομάδα παραμένοντας βουλευτής Φλώρινας.
Είναι κυρίως θέμα συνείδησης
Δεν πιστεύω πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε. Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς. Ο χρόνος που πέρασε με το Μνημόνιο ήταν ένας μαρτυρικός χρόνος θυσιών που αποδείχτηκαν μάταιες για τους Έλληνες. Μάταιες γιατί οδήγησαν στο μεσοπρόθεσμο που το βλέπω βραχυπρόθεσμο και μοιραία θα ακολουθήσει και άλλο χειρότερο.
Είμαστε σε ένα φαύλο κύκλο.
Ψήφισα το Μνημόνιο 1 γιατί πράγματι πίστευα ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε και ότι χιλιάδες Έλληνες δεν θα’ χαν να πληρωθούν μισθούς και συντάξεις. Για την πράξη εκείνη ήθελε σιδερένια σπλάχνα.
Το μεσοπρόθεσμο σημαίνει επιπρόσθετα απίστευτα βάρη για τους αδύναμους και τους μη έχοντες. Σημαίνει τριπλή φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων, αύξηση του φόρου, καθιέρωση πρόσθετου τέλους κι έκτακτη εισφορά. Δηλαδή επιδρομή στα εισοδήματα αναδρομικά και για μία πενταετία. Αυτά τα μέτρα θέλουν σπλάχνα τίγρης για να τα ψηφίσεις. Κι αυτά δεν τα διαθέτω.
Στον ένα χρόνο που πέρασε επλήγησαν οι μικροί, οι δημιουργικοί, οι παραγωγικοί και έμειναν άθικτοι οι μεγάλοι και οι αντιπαραγωγικοί. Αυτά τα μέτρα δεν μας τα ζητάει η Τρόικα που είχε δηλώσει ότι τα όρια φορολόγησης έχουν εξαντληθεί. Αυτά τα μέτρα τα επιβάλλουμε μόνοι μας.
Αν η Ελλάδα βρίσκεται όντως στο χείλος της καταστροφής όπως και πάλι λέγεται και τη σώζει μόνο το Μνημόνιο 2, αυτό πρέπει να είναι μία απόφαση με πανεθνική συστράτευση όλων των κομμάτων και όλων των Ελλήνων.
Κύριε πρόεδρε,
Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά η ευθύνη για να σωθεί η Ελλάδα να μετακυλλύεται στους ώμους των βουλευτών που αν τολμήσουν και έχουν διαφορετική γνώμη, τότε θα πέσει το κεφάλι τους από την κομματική γκιλοτί.

Χ.Β.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team