Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΦΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΣΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡKAΓΙΕΣ
None

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΦΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΣΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡKAΓΙΕΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Από το Γραφείο Τύπου του ΕΛ.Γ.Α. ανακοινώθηκε ότι:
Αύριο θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς αποζημιώσεις ύψους 2.671.792 Ευρώ.
Εκκαθαρίσθηκαν από τον ΕΛ.Γ.Α. και στάλθηκαν στην ΑΤΕ οι καταστάσεις 2.698 παραγωγών 40 Νομών της χώρας, για εκτιμήσεις και επανεκτιμήσεις, ζημιών στη φυτική παραγωγή, που συνέβησαν από τον Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2009 από βροχοπτώσεις, πλημμύρα, χαλάζι, παγετό, ανεμοθύελλα και καύσωνα σε διάφορες καλλιέργειες.
Επίσης, στις 16 Απριλίου 2009 θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς κρατικές ενισχύσεις ΠΣΕΑ για τις πυρκαγιές του 2006 και του 2007 συνολικού ύψους 2.836.936 Eυρώ.
Οι ενισχύσεις αυτές χορηγούνται για τις εργασίες και τις δαπάνες που πραγματοποίησαν οι δικαιούχοι πυρόπληκτοι αγρότες, όπως αυτές διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. και αφορούν 1.325 παραγωγούς.
Αναλυτικότερα αφορούν ζημιές σε 21 Νομούς της χώρας που προκλήθηκαν στο ζωικό κεφάλαιο, στο φυτικό κεφάλαιο (έξοδα ανασύστασης και συμπληρωματικής ενίσχυσης), σε απώλεια φυτικής παραγωγής, στο πάγιο κεφάλαιο και σε αποθηκευμένα προϊόντα.
Όλες οι ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν παραγωγούς των Νομών:
Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δράμας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λευκάδος, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιώς, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Σάμου, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χαλκιδικής και Χανίων.
Όλες οι παραπάνω ενισχύσεις και αποζημιώσεις θα καταβληθούν αύριο και μεθαύριο στους δικαιούχους παραγωγούς μέσω λογαριασμών της Α.Τ.Ε.
Αναλυτικότερα στοιχεία για κάθε παραγωγό καθώς επίσης και για το ποσό της ενίσχυσης και της αποζημίωσης που δικαιούται υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση
www.elga.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team