Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Αντιδράσεις για την παύση του ΕΚΑΒ στην Εορδαία
None

Αντιδράσεις για την παύση του ΕΚΑΒ στην Εορδαία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στην κατάργηση και της τελευταίας βάρδιας που λειτουργούσε το τελευταίο διάστημα στο ΕΚΑΒ της Πτολεμαΐδας προχώρησε η περιφερειακή διοίκηση του οργανισμού, καθώς οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που το στελέχωναν με απόφασή της μετακινήθηκαν στα Σέρβια, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από την αύξηση της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Λάρισας- Κοζάνης από την εκτροπή της κυκλοφορίας λόγω του αποκλεισμού της εθνικής οδού στα Τέμπη.
Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των φορέων και πολιτών της Εορδαίας, οι οποίοι μιλούν για εμπαιγμό, αφού λίγους μόλις μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του ΕΚΑΒ άρχισαν οι περικοπές.
Εκεί λοιπόν που οι φορείς, με προεξάρχοντες το δήμο Πτολεμαΐδας και το σωματείο Εργαζομένων στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο άρχισαν να ζητούν την πλήρη λειτουργία του ΕΚΑΒ ολόκληρο το 24ωρο, «κόπηκε» λίγο πριν τις γιορτές μετά την πρωινή και η απογευματινή βάρδια, ενώ με την τελευταία απόφαση απόσπασης των ελάχιστων εναπομεινάντων πληρωμάτων του ΕΚΑΒ καταργήθηκε και η βραδινή βάρδια, με αποτέλεσμα να σταματήσει εντελώς η λειτουργία του ΕΚΑΒ.
Δεν άργησαν να εκδηλωθούν και οι πρώτες αντιδράσεις, καθώς ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής με επιστολή του στην υπουργό Υγείας Μαριζίλα Ξενογιαννακοπούλου ζητά την ίδρυση αυτόνομου τομέα ΕΚΑΒ στην Πτολεμαΐδα για την άμεση επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων λειτουργίας του ΕΚΑΒ στο νομό Κοζάνης.
Την αγανάκτησή του για την παύση λειτουργίας του ΕΚΑΒ στην Πτολεμαΐδα εξέφρασε μιλώντας στον «Π» ο αντιδήμαρχος Πτολεμαΐδας, Κων/νος Ανδρεάδης, λέγοντας πως η εξέλιξη αυτή ανάγκασε το δήμο Πτολεμαΐδας να αποστείλει σχετικό έγγραφο με το οποίο διαμαρτύρεται για την παύση λειτουργίας του ΕΚΑΒ και με το οποίο ζητά την άμεση πρόσληψη προσωπικού για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΚΑΒ όλο το 24ωρο.
Μάλιστα ο κ. Ανδρεάδης μίλησε για «εμπαιγμό της τοπικής κοινωνίας από την περιφερειακή διοίκηση του ΕΚΑΒ που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη». Ανέφερε ότι ενώ σε επικοινωνία που είχε με τον διοικητή του ΕΚΑΒ Βόρειας Ελλάδας, του υποσχέθηκε ότι μέχρι 20 Ιανουαρίου θα επιστρέψει το πλήρωμα του ΕΚΑΒ στην Πτολεμαΐδα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού, σε επικοινωνία του με το Υπουργείο Υγείας πληροφορήθηκε ότι δεν βρίσκεται στον «αέρα» κανένας σχετικός διαγωνισμός και ότι προσλήψεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός.
Ο κ. Ανδρεάδης, απηύθυνε κάλεσμα προς τους φορείς και τους βουλευτές του νομού, τον νομάρχη- που ήδη έκανε παρέμβαση- και τον περιφερειάρχη να ευαισθητοποιηθούν και να ενεργοποιηθούν ώστε να δοθεί άμεσα λύση, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το ΕΚΑΒ της Πτολεμαΐδας, αφού μένει πλέον ακάλυπτη μία από τις μεγαλύτερες επαρχίες του νομού μας.
Την ανάγκη ενεργοποίησης όλων των φορέων επισήμανε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, Αναστάσιος Τσιλφίδης, ο οποίος επίσης έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα επαναλειτουργήσει το ΕΚΑΒ μετά τις 20 Ιανουαρίου, κάτι όμως που δεν φαίνεται εφικτό, όχι μόνο από την απάντηση του Υπουργείου ότι δεν βρίσκεται σε διαδικασία διαγωνισμός προσλήψεων αλλά και επειδή η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στα Τέμπη θα χρειαστεί πολύ μεγάλο διάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι λίγο καιρό πριν το Σωματείο Εργαζομένων στο Μποδοσάκειο είχε καταγγείλει την κατάργηση της πρωινής βάρδιας του ΕΚΑΒ και μετέπειτα και της απογευματινής, καθώς τις ανάγκες των εκτάκτων περιστατικών της Εορδαίας κλήθηκε να αντιμετωπίσει το ασθενοφόρο του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, το οποίο όμως δεν διαθέτει εκπαιδευμένο πλήρωμα, με αποτέλεσμα η μεταφορά εκτάκτων περιστατικών να έχει εναποτεθεί στην ουσία στους οδηγούς και τραυματιοφορείς των ασθενοφόρων και όχι σε εκπαιδευμένους διασώστες.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team