Κτηνοτρόφος στη Μεσοποταμία Καστοριάς πυροβόλησε εν ψυχρώ τρεις φορές και σκότωσε συνάδελφο και γείτονά του, για διαφορές που είχαν για τα βοσκοτόπια!
Το άγριο έγκλημα με θύμα 41χρονο Κ.Κ. και δράστη έναν 45χρονο διαπράχτηκε προχτές στη 1.40 στην περιοχή «Μαντριά» της Μεσοποταμίας, όπου θύμα και δράστης διατηρούν τις κτηνοτροφικές μονάδες τους σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Καστοριάς, οι δύο άνδρες φιλονίκησαν για τα βοσκοτόπια, θέμα για το οποίο είχαν μαλώσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Ο 45χρονος δράστης δεν δίστασε να σηκώσει το κυνηγετικό του όπλου και να πυροβολήσει τρεις φορές. Μία από τις τρεις σφαίρες βρήκε το θύμα στον βραχίονα, με αποτέλεσμα να υποστεί αιμορραγικό σοκ και ανακοπή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης μετά την εγκληματική πράξη του, φόρτωσε ο ίδιος το θύμα στο αγροτικό αυτοκίνητο και το πήγε στο νοσοκομείο Καστοριάς, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του άτυχου κτηνοτρόφου. Μάλιστα η αστυνομία ειδοποιήθηκε από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου, ότι «στις 14.40 μεταφέρθηκε νεκρός ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων, τραυματισμένος θανάσιμα από πυροβόλο όπλο, με ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε έτερος άνδρας αγνώστων στοιχείων, ο οποίος και τον παρέδωσε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Καστοριάς».
Αστυνομικοί που έσπευσαν στο νοσοκομείο βρήκαν στο προαύλιο έναν 45χρονο άνδρα να περιφέρεται, ο οποίος ομολόγησε ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος του άτυχου 41χρονου. Μάλιστα η ομολογία του ήταν κυνική, καθώς είπε: «Ναι, εγώ τον σκότωσα, γιατί είχαμε διαφορές με τα βοσκοτόπια».
Χτες, ολόκληρο το χωριό κήδεψε τον αδικοχαμένο κτηνοτρόφο, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Καστοριάς και αναμένονταν η προφυλάκισή του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ