Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Αλληλοκαρφώματα στην ΕΛΑΣ για την υπόθεση του μεθυσμένου οδηγού περιπολικού
None

Αλληλοκαρφώματα στην ΕΛΑΣ για την υπόθεση του μεθυσμένου οδηγού περιπολικού

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η καθυστέρηση έκδοσης Δελτίου Τύπου για τον αστυνομικό που οδηγούσε μεθυσμένος το περιπολικό αυτοκίνητο και το έριξε πάνω σε πινακίδες της Τροχαίας και σε διαχωριστική νησίδα στην πόλη της Κοζάνης, έγινε μείζον θέμα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας.
Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της ακριτικής περιφέρειας, Γρηγόρης Πατσιαρίκας, «κάρφωσε» κανονικά τον αστυνομικό διευθυντή Κοζάνης, Γιώργο Κολτσίδα, τον οποίο κατέστησε υπεύθυνο για την καθυστέρηση.
Μια καθυστέρηση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, όταν η ίδια Α.Δ. εκδίδει αμέσως Δελτίο Τύπου, ακόμη και για ένα πρεζόνι που πιάνει με υπολείμματα χασίς, δεν έκανε το ίδιο για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Να σημειωθεί ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, εξέδωσε Δελτίο Τύπου στις 31 Μαρτίου, ενώ το συμβάν με τον μεθυσμένο οδηγό του περιπολικού καταγράφηκε στις 23 Μαρτίου. Μάλιστα, το Δελτίο Τύπου βγήκε, αφού το θέμα διέρρευσε στα ΜΜΕ από το Αρχηγείο, διαφορετικά μπορεί να αποκρύπτονταν. «Η εντολή μου ήταν να εκδοθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Δελτίο και να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός, άμεσα την ίδια μέρα, για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος. Η εντολή δόθηκε αλλά δεν εκτελέστηκε», υπογράμμισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ο Γ. Πατσιαρίκας, ο οποίος πρόσθεσε: «Για μένα το δόγμα της μηδενικής ανοχής, ιδιαίτερα όσον αφορά την αξία, την αξιοπρέπεια, το προσήκον της συμπεριφοράς των αστυνομικών, είναι αδιαπραγμάτευτο». Γι’ αυτό, είπε, «επέμεινα από την αρχή για αυτόφωρη εκδίκαση της υπόθεσης», η οποία εκδικάστηκε την επόμενη μέρα και ο εν λόγω αρχιφύλακας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών, ενώ για το θέμα διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.
Ο Γ. Πατσιαρίκας διεμήνυσε ότι «δεν θα ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές στο εσωτερικό της αστυνομίας». Ήταν μάλιστα ιδιαίτερα αιχμηρός, λέγοντας ότι «ακυρώνεται η προσπάθεια όλων και αμαυρώνεται η εικόνα από συμπεριφορές ενός ή δύο οι οποίοι, δεν ξέρω στο παρελθόν τι συνέβη, αλλά φαίνεται ότι ήταν στο απυρόβλητο».
Να σημειωθεί ότι ο 40χρονος μεθυσμένος αρχιφύλακας έκανε περιπολία στις 23/3 και ώρα 2 τα ξημερώματα στην πόλη της Κοζάνης, έχοντας ως συνοδηγό μια νεαρή ειδική φρουρό. Είναι φανερό ότι η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, εγκυμονεί κινδύνους για τον ίδιο και το πλήρωμα, αλλά και για διερχόμενους οδηγούς και πεζούς.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team