Αρχική > Uncategorized > ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΟΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ
None

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΟΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Αθώους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης τους τρεις κατοίκους του Αγίου Δημητρίου, τους οποίους απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες που τους καταλογίστηκαν, στη διάρκεια των καταλήψεων των ταινιοδρόμων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, στις 2 Ιουνίου 2008.
Μόνο ο ένας από τους τρεις κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της εξύβρισης, για την οποία καταδικάστηκε με φυλάκιση πέντε μηνών, με τριετή αναστολή, ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης άσκησαν έφεση.
Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία και μετά τη βαρυσήμαντη αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης, Νίκου Κωνσταντόπουλου, κατέρρευσαν οι κατηγορίες, με τις οποίες βαρύνονταν οι τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι μαζί με συγχωριανούς τους, πήγαν να διαμαρτυρηθούν, ζητώντας προσλήψεις στη ΔΕΗ και καθαρό περιβάλλον. Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι: Απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες της παρακώλυσης λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων από κοινού και της αυθαίρετης κατάληψης του οδοστρώματος. Για την κατηγορία της αντίστασης, η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι «δεν αποδείχτηκε» από την ακροαματική διαδικασία. Για την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού οργάνου, από έναν εκ των τριών κατηγορουμένων, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι «η επιχειρούμενη αυτόφωρη σύλληψη δεν ήταν νόμιμη», βεβαίως «τελέστηκε σωματική βλάβη», ωστόσο, «ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε άμυνα».
Η μοναδική κατηγορία για την οποία κρίθηκε ένοχος ο ένας εκ των τριών κατηγορουμένων ήταν αυτή της εξύβρισης. Ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης δύο μηνών, ενώ ο συνήγορος του κατηγορουμένου ζήτησε την ελάχιστη εφέσιμη ποινή, οπότε το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή, για την οποία ασκήθηκε έφεση.
Χτες επρόκειτο να δικαστούν άλλοι έξι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου για συμμετοχή στα ίδια γεγονότα, η οποία δεν πρόλαβε να διεξαχθεί λόγω του προχωρημένου της ώρας. Τελικώς η δίκη προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τροποποίηση Προγράμματος Δρομολογίων ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαϊδας Α.Ε. από Δευτέρα,10 Μαΐου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Κατασκευαστική Εταιρεία επιθυμεί να προσλάβει προσωπικό σε μορφή μόνιμης απασχόλησης η με σύμβαση εργασίας ...