Αρχική > Ενέργεια > Βαρύς ο λογαριασμός για τη ΔΕΗ στο Αμύνταιο

Βαρύς ο λογαριασμός για τη ΔΕΗ στο Αμύνταιο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Ένα γεωλογικό ρήγμα γνωστό εδώ και 30 χρόνια, η δυσαρμονία των σχέσεων ΔΕΗ και αρχαιολογικών υπηρεσιών που δεν επέτρεψε την ομαλή διάνοιξη του ορυχείου και η υποεκτίμηση των δεδομένων από τη ΔΕΗ και τους επιστημονικούς τεχνικούς συμβούλους της συνθέτουν την προαναγγελθείσα, τουλάχιστον από το 2012, κατολίσθηση του ορυχείου Αμυνταίου, στις 11 το πρωί του περασμένου Σαββάτου.

Οι επιπτώσεις για τη χειμαζόμενη ΔΕΗ είναι πολλαπλές και το κόστος δυσβάστακτο παρά τις προσπάθειες υποβάθμισης από τη διοίκηση της εταιρείας, ενώ ακουμπούν και την ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας.

Το μόνο παρήγορο και ανακουφιστικό ταυτόχρονα είναι ότι δεν υπήρξαν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σε αυτό συνέβαλε η έγκαιρη από την αρμόδια γενική διεύθυνση της ΔΕΗ παύση των εργασιών και απαγόρευση εισόδου στους εργαζομένους της Επιχείρησης, από τις 3 Ιουνίου. «Εάν δεν είχαμε σταματήσει τις εργασίες στον χώρο του ορυχείου το πρωί του Σαββάτου στις 11 που έγινε η κατολίσθηση, θα βρίσκονταν εκεί 200 με 300 άτομα» τονίζει αρμόδιο στέλεχος της ΔΕΗ.

Στο ερώτημα εάν το μοιραίο συμβάν θα μπορούσε να αποφευχθεί, οι επαΐοντες απαντούν μετά βεβαιότητας όχι. Η κατολίσθηση ήταν απολύτως προβλέψιμη εδώ και δύο χρόνια, όχι όμως το μέγεθος αυτής, που όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, τίναξε όλα τα δεδομένα στον αέρα».

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team