Αρχική > Slider > Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης..– Ο Επίκαιρος καταγράφει

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης..– Ο Επίκαιρος καταγράφει

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ΟΡΙΖΕΤΑΙ η κατάσταση, που σχετίζεται με συγκεκριμένη καταστροφή, για την αντιμετώπιση της οποίας απαιτείται:
i ) ειδικός συντονισμός από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του δυναμικού και των μέσων των υπηρεσιών και των φορέων, που αναλαμβάνουν δράση σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, και ii) κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες.

Σε περιπτώσεις γενικών καταστροφών, περιφερειακών και τοπικών μεγάλης έντασης ή καταστροφών εξειδικευμένου χαρακτήρα, καθώς και σε περίπτωση κατάστασης έκτακτης ανάγκης, εντάσσονται στις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ή του εξουσιοδοτημένου Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, πολίτες με ειδικές γνώσεις και εμπειρία, καθώς και πάσης φύσεως μέσα που ανήκουν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα με τους αντίστοιχους χειριστές τους, εφόσον τούτο κρίνεται αναγκαίο για την αντιμετώπιση των καταστροφών.

Τα παραπάνω δεδομένα ανακαλύψαμε αναζητώντας να μάθουμε τι ακριβώς σημαίνει η κίνηση στην οποία προέβησαν Περιφερειάρχης και Δήμαρχος και έθεσαν την Δ.Ε. Πτολεμαΐδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αναμένουμε να δούμε, ποια θα είναι τα απτά αποτελέσματα που επιδιώκουμε, και ποια αυτά που θα λάβουμε, από την κίνηση αυτή και τι θα σημαίνουν για εμάς. Χωρίς να θέλουμε να προκαταβάλλουμε κανέναν αρνητικά, απλά αναρωτιόμαστε που και πως μπορεί να βοηθήσει. Ίσως είναι μία γραφειοκρατική διατύπωση για καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών που ήδη εργάζονται σε αυτήν την κατεύθυνση. Ίσως πάλι είναι μία πολύ εντυπωσιακή φράση από αυτές που συχνά χρησιμοποιούνται.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team