Αρχική > Slider > Να επανέλθουμε στα του Κολυμβητηρίου – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Να επανέλθουμε στα του Κολυμβητηρίου – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αν και πέρασε περίπου ένας μήνας, δεν πήραμε καμία απάντηση στα εύλογα και κρίσιμα ερωτήματα που θέσαμε σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας του Κολυμβητηρίου Πτολεμαΐδας, ούτε από τον Δήμο Εορδαίας, ούτε από την ΚΕΔΕ, ούτε από τον εμπλεκόμενο Σύλλογο Δελφίνια. Μα καλά, κανείς δεν θέλει να συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο και να φροντίσει να απομακρύνει τις σκιές; Κανείς δεν θέλει να ενημερώσει τους δημότες, για το καθεστώς λειτουργίας ενός από τα σημαντικότερα περιουσιακά τους στοιχεία;

Αντί αυτού, ο Δήμος Εορδαίας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η χρεοκοπημένη ΔΕΗ ΑΕ, συνεχίζουν να συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις του «Κολυμβητηρίου». Εκδηλώσεις που διοργανώνει το υπό εισαγγελική διερεύνηση διοικητικό καθεστώς. Αλήθεια, ποιος διοργάνωσε αυτή την «ετήσια εκδήλωση συγχρονισμένης κολύμβησης», το Σάββατο 24 Ιουνίου; Μπορεί στη σχετική αφίσα να αναφέρεται ως διοργανωτής το «Δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας», γεγονός όμως είναι ότι δεν υπάρχει τέτοιος φορέας. Οπότε δημιουργούνται επιπρόσθετα ερωτηματικά. Δεδομένου του ότι φορέας «Κολυμβητήριο» δεν υπάρχει, ποιος είναι ο διοργανωτής; Η ΚΕΔΕ, ο Σύλλογος Δελφίνια, ή κάποιος άλλος; Και επίσης, γιατί δεν αναφέρεται επωνύμως;

Και ενώ η λίστα με τα ερωτηματικά μεγαλώνει, η συζήτηση γύρω από τη λειτουργία του Συλλόγου – Διαχειριστή του Κολυμβητηρίου φουντώνει. Σύμφωνα με πληροφορίες, γονείς αθλητών που διαφωνούν με τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου και θεωρούν πως έχουν γίνει αδικίες εις βάρος των παιδιών τους (όπως απώλεια μοριοδότησης αθλητών) αλλά και του δημοσίου συμφέροντος, έχουν καταθέσει αγωγές με σκοπό να ακυρώσουν αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, με το επιχείρημα της μη νομιμότητας της σύνθεσης του ΔΣ. Τουτέστιν, γονείς στρέφονται δικαστικά και λένε πως η Διοίκηση δεν είναι νόμιμη, άρα και οι αποφάσεις της δεν είναι νόμιμες.

Το σκεπτικό της αγωγής λαμβάνει υπ” όψιν του πως δεν τηρούνται στοιχειώδεις υποχρεώσεις της Διοίκησης που ρητά ορίζονται στο καταστατικό του σωματείου όπως γενικές συνελεύσεις, εκλογικές διαδικασίες, απολογισμοί, έλεγχοι κλπ. Τα παραπάνω αντικαταστατικά – σύμφωνα με γονείς – παραπτώματα, έχουν οδηγήσει στην κατάθεση αγωγής, αλλά και στη διενέργεια επώνυμων και ανώνυμων καταγγελιών στη ΔΟΥ Πτολεμαΐδας και στις δικαστικές αρχές.

Κοινό μυστικό, αλλά μη δημοσιευμένο στην Ιστοσελίδα του Συλλόγου, είναι πως δύο μέλη της Διοίκησης έχουν ήδη παραιτηθεί, ενώ αναμένονται κι άλλες παραιτήσεις. Σημαντικό επίσης στοιχείο είναι, το ότι μέλος στο ΔΣ των Δελφινιών, είναι ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νυν δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας στο Δήμο Εορδαίας.

Πολλοί θα ρωτήσουν, γιατί τόσος ντόρος για τα εσωτερικά ενός συλλόγου, δεδομένου του ότι πολλοί σύλλογοι της περιοχής έχουν ατακτοποίητα οικονομικά, αλλά και πολλά ανοιχτά διαχειριστικά ζητήματα. Ο λόγος είναι απλός: Ο συγκεκριμένος σύλλογος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι διαχειριστής μιας δημοτικής υποδομής πολλών εκατομμυρίων. Συνεπώς όλη η κοινωνία, και πρώτα απ΄ όλα οι γονείς, απαιτούν διαφάνεια.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Αντώνης Πουγαρίδης

Είναι ο Εκδότης της εφημερίδας "Πτολεμαίος" από μικρή ηλικία φορτώθηκε την ταμπέλα του εκδοτικού κατεστημένου. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός.