Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Το 9ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών της Κοινότητας Αρδασσας Πτολεμαϊδος το 1988 – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 14/06/2017

Το 9ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών της Κοινότητας Αρδασσας Πτολεμαϊδος το 1988 – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 14/06/2017

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με ευοίωνους ρυθμούς συνεχίζεται το Φεστιβάλ, των παραδοσιακών χορών στην Κοινότητα Αρδασσας,  που καθιέρωσε , με πολύ, πολύ αγάπη και ενδιαφέρον ο εκπολιτιστικός και μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Αρδασσας.

Σημειώνουμε ιδιαίτερα πως, η ημερομηνία τέλεσης του Φεστιβάλ ταυτίστηκε με  αυτήν του  Εορτασμού του  ομώνυμου Ιερού τα Ναού, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος  Χριστού, την 6η Αυγούστου κάθε χρόνο ώστε, να εξυπηρετεί τον κοινό ΣΤΟΧΟ, Εκκλησία-Παράδοση !!.

Το φεστιβάλ της  Αρδασσας καθιερώθηκε ως θεσμός στη συνείδηση του λαού της περιοχής μας ,αλλά και γενικότερα του ευρύτερου χώρου της Β/δυτικής Μακεδονίας μας.

Αξίζει να  επισημάνουμε ακόμα, την  καταπληκτική παρουσία του συγκροτήματος, ΚΙΟΤΩΝ, Πελοποννήσου και την προσφορά 15.000 δραχμών  για την  αρχική ενίσχυση των προσπαθειών της Διοίκησης του συλλόγου της Αρδασσας.

Η φώτο μας είναι από το 9ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών  6 Αυγούστου 1988, με Πρόεδρο το Γιώργο Αντωνιάδη (αν δεν μας απατά η μνήμη μας) .

Στη φώτο μας διακρίνουμε : Τον Παπα-Χρήστο Ποιμενίδη και Παπα-Γιάννη(Αρδάσσης και Ασβεστόπετρας), ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Φολτόπουλος Σωκράτης με τη σύζυγο του, το Δήμαρχο Πτολεμαϊδος, Κώστα Μαυρομάτη και τη σύζυγο του, Βάγια, το Διοικητή του Τάγματος, Τζουμάνη Παύλο και το Διοικητή Χωροφυλακής Χ; , τον εκπρόσωπο της Παναγίας Σουμελά, Κώστα Παυλίδη, τον Πρόεδρο του εκπολιτιστικού συλλόγου Αρδασσας, Γιώργο Αντωνιάδη και τη σύζυγο του Αλίκη, τον  πρώην Δήμαρχο, Σπανίδη Ανέστη, τον γράφοντα , Γιώργο Καζαντζή και τη σύζυγο του Λίζα και τον, Κουσίδης Τηλέμαχο με τη σύζυγο του και πολλοί άλλοι γνωστοί μας και όχι μόνο.

Με τις πολλή καλές αναμνήσεις του 37ου Φεστιβάλ του 1988, θα περιμένουμε του 38ου, την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team