Την κατάργηση του νόμου για την «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων εξέφρασαν οι λιγοστοί απεργοί του δημοσίου που συμμετείχαν στα απεργιακά συλλαλητήρια που διοργάνωσαν το πρωί της Τετάρτης στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης το Νομαρχιακό Τμήμα Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.
«Κανένας δεν πρέπει να συμμετάσχει στη διαδικασία αξιολόγησης – απόλυσης χιλιάδων συναδέλφων μας. Κανένας συνάδελφος δε θα εξαργυρώσει οποιαδήποτε υπηρεσιακή θέση βάζοντας την υπογραφή του για την απόλυση συναδέλφων του. Δεν επιτρέπουμε την επιβολή του κανιβαλισμού που η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει στις Δημόσιες Υπηρεσίες», τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ν.Τ. Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Ντέντης, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για «δήθεν αξιολόγηση» που οδηγεί σε απολύσεις, ανισότητες και διαθεσιμότητες.
Kάλεσε ταυτόχρονα σε αγώνα για την προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, για τη λήψη μέτρων στήριξης των ασφαλιστικών ταμείων, την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και για να μπει τέλος στις
πολιτικές των απολύσεων, της ανεργίας, της συρρίκνωσης των δημοσίων- κοινωνικών αγαθών και των ιδιωτικοποιήσεων.
Την αντίθεσή τους στη λεγόμενη αξιολόγηση, διαδήλωσαν και οι απεργοί που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση υπαλλήλων του δημοσίου που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ.
Την ανάγκη οι εργαζόμενοι, σε συντονισμό με τα άλλα λαϊκά στρώματα, να συνεχίσουν να οργανώνουν την πάλη ενάντια στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο,
στη λεγόμενη “αξιολόγηση» και τις απολύσεις, αλλά και ενάντια στις συνολικές αναδιαρθρώσεις που προωθούν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση για λογαριασμό του κεφαλαίου, τόνισε η ιατρός του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, Στεφανία Κατσάρου, μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους να μην συμπληρώσουν τα έντυπα αξιολόγησης, να καταθέσουν τα έντυπα στο σωματείο, αλλά και τους προϊσταμένους και διευθυντές να μη γίνουν αξιολογητές και να μην προχωρήσουν στον επιμερισμό του 15%, λέγοντας: «Όσοι προϊστάμενοι και διευθυντές γίνουν αξιολογητές να διαγραφούν από τα σωματεία. Καμιά απόλυση. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους.»
Αξίωσε αυξήσεις στους μισθούς ώστε να καλυφθούν οι απώλειες μισθών, αποκλειστικά δημόσια καθολική κοινωνική Ασφάλιση, την απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» με επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Κάλεσε τέλος σε αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση σε ΔΕΗ- νερό- διαχείριση απορριμμάτων-σχολεία- νοσοκομεία κ.α. «γιατί είναι δικαίωμα η αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία-Παιδεία για όλους.»