Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ζημιές σε καλλιέργειες από το χαλάζι σε Δεσκάτη και Λιβαδερό – Αύριο η αυτοψία από τον ΕΛΓΑ – Άμπας – Γιάτσιος από την Περιφέρεια, στις περιοχές των Γρεβενών που έπληξε η κακοκαιρία

Ζημιές σε καλλιέργειες από το χαλάζι σε Δεσκάτη και Λιβαδερό – Αύριο η αυτοψία από τον ΕΛΓΑ – Άμπας – Γιάτσιος από την Περιφέρεια, στις περιοχές των Γρεβενών που έπληξε η κακοκαιρία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Ζημιές προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που έπεσε την Τρίτη στην περιοχή κυρίως της Δεσκάτης Γρεβενών και του Λιβαδερού Κοζάνης. Η χαλαζόπτωση που κυριολεκτικά «άσπρισε» τον τόπο και φαινόταν σαν να έπεσε χιόνι με τους δρόμους με τα χωράφια να γίνονται κατάλευκα, φαίνεται πως επηρέασε καλλιέργειες στις περιοχές αυτές.

Με βάση την πρώτη ενημέρωση που είχε ο ΕΛΓΑ Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη, από τις ενημερώσεις ζημιών που έκαναν οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ σε Λιβαδερό Κοζάνης, Δεσκάτη και Δασοχώρι Γρεβενών, σημειώθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες.

Να σημειωθεί πως κυρίως, στις περιοχές αυτές, καλλιεργούν σιτηρά αλλά και καπνά.

Κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα βρεθούν σήμερα Πέμπτη στην περιοχή για να εκτιμήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν κυρίως από το χαλάζι, ενώ να σημειωθεί πως έπεσε και μεγάλο ύψος βροχής, ως αποτέλεσμα τα χωράφια να είναι γεμάτα με νερά μέχρι και χθες Τετάρτη.

Στην περιοχή των Γρεβενών όπου έπληξε η κακοκαιρία βρέθηκε την Τετάρτη κλιμάκιο από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλειο Άμπα, τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Ιωάννη Γιάτσιο και τον δήμαρχο Δεσκάτης Δημήτριο Κορδίλα.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στον «Π» ο κ. Άμπας, οι ζημιές στην περιοχή είναι αρκετά μεγάλες, που προκλήθηκαν τόσο από το χαλάζι όσο και από τις πλημμύρες που έγιναν από υπερχείλιση ρεμάτων.

«Στα αμπέλια, ενδεικτικά, έχει πέσει σχεδόν όλο το φύλλωμα, κάτι που σημαίνει ολική καταστροφή και επιπλέον κόστος για πιθανές αρρώστιες», τόνισε ο ίδιος, λέγοντας πως οι ζημιές κυρίως αφορούσαν σιτηρά, καπνά αλλά και κάποια αμπέλια.

Όπως τόνισε ο ίδιος, αυτό που μένει τώρα είναι να γίνουν οι εκτιμήσεις των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων για τους καλλιεργητές.

(φωτο: Γιάννης Τζιώλας-kozanimedia, Δημήτρης Καραστέργιος)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη