Αρχική > Αρθρογραφία > Υποδοχή της εικόνας της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου

Υποδοχή της εικόνας της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Με κατάνυξη και αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας για την δημόσια υγεία έγινε η «Υποδοχή» της Αγίας εικόνας της Παναγίας την  Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Πτολεμαΐδας μετά από την πεντάμηνη συντήρησή της.

Την  εικόνα της Παναγίας έφεραν Ιερό Κειμήλιο οι Θρακιώτες πρόσφυγες της περιοχής  και την αφιέρωσαν στον Ναό του Αγίου Στεφάνου Πτολεμαΐδας μετά το διωγμό του 1922. Η εικόνα  είναι κατασκευασμένη το 1910 στην  Κωνσταντινούπολη και φέρει επάνω της δάκρυα, χαρές και πόνους των προσφύγων της εποχής εκείνης.

Ο Πατήρ Τιμόθεος ευχήθηκε η εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου να γίνει «Παράκληση» προς το Θεό για τη σωτηρία μας αλλά και παράκληση, παραμυθία και παρηγοριά προς εμάς για τις όποιες θλίψεις, στενοχώριες και δυσκολίες φέρουμε στη ζωή μας,  δίνοντάς Της  το όνομα «Παναγία η Παράκληση» εξαιτίας της γλυκύτητας των Προσώπων.

Το «Νέο Πουκάμισο» που φέρει επάνω της η Παναγία  είναι ένα αφιέρωμα όλων των πιστών της Ενορίας του Αγίου Στεφάνου και θα βρίσκεται για προσκύνημα στον κεντρικό ναό σε όλη τη διάρκεια των παρακλήσεων μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο. Τις Ευλογίες και τις Πρεσβείες της Παναγίας να έχουμε.

Καλή Παναγιά

Μάγκου Νατάσα

Γυμνάστρια

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Νέο ΔΣ στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης- Πρόεδρος ο Ιλχος Λάζαρος Παπαδημητρίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Νέο Δ.Σ. απέκτησε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης μετά τη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές που διεξήχθησαν ...