Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Υπό κατάληψη η Πρυτανεία – «Όχι στο νομοσχέδιο – όχι στις συγχωνεύσεις» λένε οι φοιτητές

Υπό κατάληψη η Πρυτανεία – «Όχι στο νομοσχέδιο – όχι στις συγχωνεύσεις» λένε οι φοιτητές

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Υπό κατάληψη βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, από φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος που αντιδρούν στις συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με τα ΤΕΙ. Οι φοιτητές ανησυχούν για τυχόν υποβάθμιση των πτυχίων τους, εκφράζοντας φόβους για την επόμενη ημέρα συμπόρευσης με το ΤΕΙ και τη συζήτηση που είναι σε εξέλιξη.
Στα αιτήματα τους είναι: Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, προσλήψεις μονίμων καθηγητών, ανέγερση καλύτερων κτηριακών υποδομών, ακαδημαϊκή αξιολόγηση καθηγητών, ενώ ζητούν να πάρουν το πτυχίο του τμήματος που μπήκαν!
Οι φοιτητές προτίθενται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ενώ θυμίζουμε ότι σήμερα εκπνέει η προθεσμία του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρογλου για την κατάθεση, εγγράφως, των προτάσεων από τους πρυτάνεις Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για το αυτοδιοίκητο.

Η κατάληψη αποφασίστηκε να γίνει επ ‘αόριστον, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως την Τετάρτη το πρωί έγινε μια επαφή των φοιτητών με τον Πρύτανη, Αντώνη Τουρλιδάκη, στον οποίο οι φοιτητές εξέθεσαν τα αιτήματά τους, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποια εξέλιξη.

 

Υπέρ της κατάληψης στην Πρυτανεία και οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί – Δείτε την απόφαση

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη