Αρχική > Πολιτική > Υπαναχωρεί το ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ και “νίπτει τας χείρας” του – Επιρρίπτει ευθύνες στην ΕΡΤ για τα περί «συλλήψεων Πτολεμαίων Μακεδόνων» για τις αφίσες κατά των βουλευτών

Υπαναχωρεί το ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ και “νίπτει τας χείρας” του – Επιρρίπτει ευθύνες στην ΕΡΤ για τα περί «συλλήψεων Πτολεμαίων Μακεδόνων» για τις αφίσες κατά των βουλευτών

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αποστάσεις παίρνει η ιστοσελίδα «ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ» για το θέμα με τις συλλήψεις προσώπων για τις αφίσες κατά βουλευτών και τη σύνδεση που είχε κάνει σε άρθρο του με την διαδικτυακή ομάδα «Πτολεμαίοι Μακεδόνες». Πλέον “νίπτει τας χείρας” του και επιρρίπτει τις ευθύνες στην ΕΡΤ, υποστηρίζοντας πως μετέφερε πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης.

Σημειώνουμε πως η διαδικτυακή ομάδα «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» έστειλε και εξώδικο κατά της διαδικτυακής σελίδας «ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ», σε συνέχεια της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε κατατεθεί τον Ιανουάριο του 2019. Το εξώδικο και η μήνυση – που σημειωτέων είχε κατατεθεί και κατά του δημοσιογράφου της ΕΡΤ και του βουλευτή Νίκου Μανιού- αφορούσε το άρθρο που είχε δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα σχετικά με αφίσες εναντίον βουλευτών που θα υπερψήφιζαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφίσες που είχαν αναρτηθεί σε πόλεις της Μακεδονίας, μεταξύ των οποίων σε Πτολεμαΐδα – Κοζάνη.

Θυμίζουμε ότι το «Κουτί της Πανδώρας» στο επίμαχο άρθρο ανέφερε ότι άτομα της ομάδας «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» συνελήφθησαν επειδή φέρονταν να σχετίζονται με την υπόθεση των αφισών με πρόσωπα βουλευτών τις ημέρες πριν ψηφιστεί από την ελληνική βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.
Υπενθυμίζουμε, επίσης, πως η αστυνομία είχε προβεί, τότε, σε τέσσερις συλλήψεις προσώπων σε Κοζάνη και Γρεβενά, οι οποίοι ωστόσο αθωώθηκαν στο δικαστήριο που έγινε στα μέσα του Ιουνίου.

Στην απάντησή του προς το εξώδικο των «Πτολεμαίων Μακεδόνων», το «Κουτί της Πανδώρας» υποστηρίζει ουσιαστικά πως μετέφερε πληροφορίες της ΕΡΤ, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως: «Στο συγκεκριμένο άρθρο για το οποίο οι πέντε πολίτες εγκαλούν την ιστοσελίδα μας, λοιπόν, αναφέρεται επί λέξει: «…Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα άτομα που συνελήφθησαν σχετίζονται με την οργάνωση «Πτολεμαίοι Μακεδόνες«. Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός, ο οποίος παραχωρούσε συνέντευξη στην ΕΡΤ όταν μεταδόθηκε η είδηση, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση χρηματοδοτείται από άγνωστα κονδύλια». Από το παραπάνω απόσπασμα γίνεται σαφές ότι αναμεταδόθηκε από το Κουτί της Πανδώρας μια είδηση της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς και το σχόλιο ενός προσκεκλημένου….».

Επιπρόσθετα, το «Κουτί της Πανδώρας» παραθέτει και άλλα ΜΜΕ που έκαναν σχετικές αναρτήσεις για το θέμα, όπως το Πανελλαδικό «Πρώτο Θέμα», που επικαλείται «αστυνομικές πηγές», για τις εν λόγω συλλήψεις. Όπως καταλήγει σχετικά η ανάρτηση της ιστοσελίδας: «…Για όλους αυτούς τους λόγους, και επειδή θεωρούμε ότι το άρθρο της ιστοσελίδας μας δεν περιείχε καμία ανακρίβεια, αντιθέτως ανέφερε ρητά τις πηγές της είδησης που μετέδωσε και τα, μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεδομένα που υπήρχαν στη δημόσια σφαίρα, δεν είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε το αίτημα των πέντε πολιτών να καταχωρήσουμε κείμενο «αποκατάστασης αναλόγου θέσης και έκτασης με το προαναφερόμενο δημοσίευμα», ούτε να αποσύρουμε το επίμαχο ανωτέρω δημοσίευμα. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι από τον τίτλο του άρθρου και τη λέξη «φέρονται» είναι σαφές ότι η ιστοσελίδα έχει μεταδώσει την είδηση διατηρώντας αναγκαίες επιφυλάξεις και την δημοσιογραφική δεοντολογία.  Αντιθέτως μπορούμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας ότι στην εξώδικη δήλωσή τους, οι πέντε πολίτες που δηλώνουν εμπνευστές και δημιουργοί της ομάδας «Πτολεμαίοι Μακεδόνες», υποστηρίζουν ότι: «Ουδέποτε προβήκαμε σε οποιαδήποτε ενέργεια ή δράση που να προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα. […] . Οι δράσεις της ομάδας μας συνεχίστηκαν πάντα με ευπρεπή και ειρηνικό τρόπο. Ουδέποτε προβήκαμε σε υβριστικές ή ακραίες συμπεριφορές. […]». Αναφερόμενοι στο άρθρο σημειώνουν επίσης ότι «ουδεμία σχέση έχουν τα μέλη που απαρτίζουν την δημόσια διαδικτυακή ομάδα με την ονομασία «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» και εμείς προσωπικά, με τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν στην πόλη των Γρεβενών και της Κοζάνης»».

Το σχόλιο των «Πτολεμαίων Μακεδόνων»

Σε σχετικό σχόλιο επάνω από την ανάρτηση του εν λόγω επίμαχου δημοσιεύματος, στην ομάδα τους στο facebook, οι «Πτολεμαίοι Μακεδόνες», αναφέρουν σχετικά πως: «Όπως σας είχαμε ενημερώσει για τις συκοφαντίες εις βάρος των Πτολεμαίων Μακεδόνων ΑΜΕΣΑ τον Ιανουάριο 2019 είχαμε υποβάλει μήνυση κατά των υπευθύνων της διαδικτυακής σελίδας ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ , του δημοσιογράφου της ΕΡΤ και του βουλευτή Μανιού για την οποία η προκαταρκτική διαδικασία ολοκληρώθηκε προ ολίγων ημερών.
Αμ
έσως μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής διαδικασίας ακολούθησε το εξώδικο κατά της διαδικτυακής σελίδας ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ , ως προκαταρκτική διαδικασία για την άσκηση αποζημιωτικής αγωγής . Λόγω του εξωδίκου οι υπεύθυνοι της διαδικτυακής σελίδας ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ και αντιλαμβανόμενοι ότι οι Πτολεμαίοι – Μακεδόνες δεν έχουν σχέση με χρηματοδοτήσεις και έκνομες συνέπειες ΝΙΠΤΟΥΝ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥΣ .

Και έπεται η συνέχεια…».

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team