Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ξεκίνησαν οι διαδικασίες ελέγχου της Υψηλής γέφυρας Σερβίων

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες ελέγχου της Υψηλής γέφυρας Σερβίων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΞεκίνησε σήμερα το πρωί η Επιθεώρηση στην υψηλή γέφυρα Σερβίων από εκπροσώπους της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ενώ το παρών έδωσε και ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

Σήμερα με τη βοήθεια καλαθοφόρου έγινε οπτική επιθεώρηση των επίμαχων σημείων ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνει έλεγχος με διαφορετικές διαδικασίες.

 

Ο εκπρόσωπος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ κ. Πανέτσος δήλωσε «Βρισκόμαστε σήμερα στην υψηλή Γέφυρα των Σερβίων από την Εγνατία Οδό και με τη χρήση ειδικού καλαθοφόρου οχήματος θα μπορέσουμε να πάμε και να επιθεωρήσουμε τα τμήματα κάτω από την γέφυρα ώστε να έχουμε μια καλή εικόνα για το αν υπάρχουν του οποιοδήποτε είδους προβλήματα στα επίμαχα ανοίγματα εκεί όπου έχουμε και παραμορφώσεις έντονες.

Ήρθαμε από την Εγνατία Οδό μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη να κάνουμε μια πρώτη οπτική επιθεώρηση στα επιλεγμένα επίμαχα σημεία της γέφυρας και θα ξέρουμε μέχρι το τέλος της μέρας περισσότερα πράγματα για την πραγματική κατάσταση της γέφυρας».

 

Ενώ ο κ. Κατάκαλος Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου τόνισε ότι ήρθαν μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και ότι και το τμήμα πολιτικών μηχανικών είναι δίπλα του, σύμβουλοι του για να μπορέσουν να δώσουν μια τεχνική υποστήριξη και συμβουλή στις Περιφερειακές Αρχές σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Ο ρόλος μας έχει το ρόλο αυτό σε συνεργασία με την Εγνατία Οδό προσπαθούμε και κάνουμε τα πρώτα βήματα για να διερευνηθεί το πρόβλημα που αφορά το πρόβλημα των Σερβίων.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης δήλωσε « στο πλαίσιο του συνολικού προγραμματισμού, σχεδιασμού που έχει γίνει για τον έλεγχο επιθεώρηση της γέφυρας είναι εδώ σήμερα η ΕΓΝΑΤΙΑ και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για να επιθεωρήσουν οπτικά αρχικά τη γέφυρα και να αρχίσει να αποτυπώνεται όλη η εικόνα και η κατάσταση  που βρίσκεται.

Τις επόμενες μέρες θα γίνει ένας έλεγχος διαφορετικής διαδικασίας σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί σε αυτό το σχεδιασμό για να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα όσο αφορά την κατάσταση της γέφυρας και τις ανάγκες που αυτή έχει για να αποκατασταθούν τυχόν βλάβες.

Επίκειται επίσης να βγει ο ανάδοχος για την μελέτη της αποκατάστασης όποιων παραμορφώσεων φαίνονται όποτε βρισκόμαστε σε διαδικασία ανάπτυξης όλου αυτού του σχεδιασμού.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ.κ. Πανέτσο και Κατάκαλο που από τη πρώτη στιγμή είναι δίπλα μας σε αυτό το δύσκολο και πρωτόγνωρο εγχείρημα για τη χώρα μας καθώς πρόκειται για την 2η μεγαλύτερη γέφυρα στην Ελλάδα.

Εύχομαι γρήγορα να έχουμε καλά αποτελέσματα και να απελευθερώσουμε τη γέφυρα από τυχόν ζημιές που έχει και να αρθούν που περιορισμοί που υπάρχουν και δυσκολεύουν τους οδηγούς και να ζητήσω και τη κατανόηση τους για την χρήση των φαναριών αλλά ήταν μια κίνηση αναγκαία για να αποκλείσουμε το απίθανο σενάριο εμπλοκής στην γέφυρα».

Δείτε το βίντεο που ανέβασε στο λογαριασμό ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Με μοναδικό στόχο την άμεση επάνοδο στην Γ΄ Εθνική ξεκίνησε ο Μακεδονικός Φούφα (φωτό-βίντεο)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με τον καθιερωμένο αγιασμό που πραγματοποίησε για 29η συνεχόμενη χρονιά ο παπά-Πρόδρομος ξεκίνησε την προετοιμασία του ο Μακεδονικός ...