Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ξεκίνησαν οι μελέτες για τη νέα πτέρυγα του Μαμάτσειου – Στα 7 εκατ. ευρώ ανέρχεται το κόστος με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

Ξεκίνησαν οι μελέτες για τη νέα πτέρυγα του Μαμάτσειου – Στα 7 εκατ. ευρώ ανέρχεται το κόστος με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email 

Νέα πτέρυγα που θα στεγάσει τον παθολογικό και χειρουργικό τομέα, προωθεί στο Μαμάτσειο η διοίκηση του νοσοκομείου Κοζάνης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο.

xiotidis-g-diikti-mamtasio_bodosak

«Η επέκταση του νοσοκομείου Κοζάνης αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Ο παθολογικός και χειρουργικός τομέας λειτουργούν σε ακατάλληλους χώρους με θαλάμους έως 6-7 ασθενών. Ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός είναι ακατάλληλος, ενώ γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χιωτίδης. Πρόσθεσε ότι «το στοίχημα της διοίκησης είναι να υλοποιηθεί το σημαντικό αυτό έργο στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Στον στόχο αυτόν έχουμε την πλήρη στήριξη της Περιφέρειας και του Δήμου Κοζάνης, οι οποίοι έχουν ενεργοποιήσει όλες τις υπηρεσίες, την ΑΝ.ΚΟ. και τη Διαχειριστική Αρχή».

Να σημειωθεί ότι υπήρχαν σχέδια για την επέκταση αυτή από το 2004, αλλά βρισκόταν στα συρτάρια, τα οποία ανασύρθηκαν και επικαιροποιούνται. Ήδη ξεκίνησαν οι μελέτες για την επέκταση με μία νέα πτέρυγα δύο ορόφων, τις οποίες ανέλαβε η ΑΝ.ΚΟ., η οποία υπόσχεται ότι θα τις ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό, ώστε το έργο που σήμερα είναι ανώριμο, να ωριμάσει και να ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2016-2022. Μετά την ένταξη έπεται η δημοπράτηση του έργου και η ανάδειξη μειοδότη, ο οποίος θα το κατασκευάσει.

Πρόκειται για μία νέα πτέρυγα που θα επεκταθεί ανατολικά, με δύο ορόφους, τον 1ο για τον χειρουργικό τομέα και τον 2ο για τον παθολογικό. Το δομημένο εμβαδόν κάθε ορόφου είναι 1.900 τ.μ. ήτοι 3.800 τ.μ. συνολικά, συν το υπόγειο. Το κόστος της επέκτασης εκτιμάται σε 6.000.000 ευρώ και θα χρειαστεί άλλο 1.000.000 ευρώ για τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό. «Εφόσον το έργο ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ το 2017, εκτιμώ ότι σε 3 χρόνια, θα έχουμε έτοιμη τη νέα πτέρυγα, η οποία θα λύσει πολλά προβλήματα και θα αναβαθμίσει το Μαμάτσειο νοσοκομείο, ώστε να παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στους πολίτες», τόνισε ο Γ. Χιωτίδης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη και του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρου Γιαννακίδη, στην οποία ελήφθησαν αποφάσεις που δρομολογούν την υλοποίηση του έργου της ανάπτυξης του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης. Συμμετείχαν ακόμη ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ Αγάπιος Γαβριηλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο διοικητής και ο υποδιοικητής του Μαμάτσειου Γιώργος Χιωτίδης και Σπύρος Τόλιος αντιστοίχως, ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Κώστας Δεσποτίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διαχειριστικής Αρχής και της ΑΝΚΟ. Αφού παρουσιάστηκαν και εξετάστηκαν όλες οι περιπτώσεις βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου, οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν στην επέκταση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου και εγκατάσταση σε αυτήν των Χειρουργικού και Παθολογικού Τομέα. Ο περιφερειάρχης ζήτησε την ταχεία προώθηση όλων των διαδικασιών ώστε οι πολίτες, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν, να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να αισθάνονται ασφάλεια και να απολαμβάνουν το δικαίωμα της ποιοτικής παροχής υπηρεσιών υγείας. Παρ’ όλη τη στενότητα των πόρων η κατεύθυνση του περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη, όπως αποτυπώθηκε στη σύσκεψη, είναι να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι λιγοστοί πόροι του ΕΣΠΑ, ώστε μια κατάσταση που τα τελευταία χρόνια βρισκόταν σε ακινησία να προχωρήσει σε φάση υλοποίησης και να γίνει πράξη η νέα πτέρυγα του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κασαπίδης για Πάτση: “Να διορθωθεί η δυσφήμηση της περιφερειακής αρχής περί κινήτρων επενδύσεων στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας”

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η υπόθεση της ενιαίας αντιμετώπισης της Δυτικής Μακεδονίας, από το σχέδιο για τη δίκαιη μετάβασης, απασχόλησε ένα μεγάλο ...