Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ξεκινά εντός έτους το Αστυνομικό Μέγαρο Γρεβενών – Ολοκληρώνονται οι μελέτες από την ΑΝ.ΚΟ.

Ξεκινά εντός έτους το Αστυνομικό Μέγαρο Γρεβενών – Ολοκληρώνονται οι μελέτες από την ΑΝ.ΚΟ.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Προς επίλυση οδηγείται το οξύ στεγαστικό πρόβλημα των αστυνομικών υπηρεσιών Γρεβενών, με τη δρομολόγηση νέου Αστυνομικού Μεγάρου.

Το νέο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών εκτιμάται ότι μπορεί να είναι έτοιμο εντός του 2018 και θα δώσει «ανάσα» στο αστυνομικό προσωπικό που ασφυκτιά στις υφιστάμενες τριτοκοσμικές εγκαταστάσεις, ενώ θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Όπως δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, ταξίαρχος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, «το έργο μπορεί να ξεκινήσει σε λίγους μήνες και το πολύ σε ένα έτος από την έναρξη των εργασιών θα περατωθεί». Πρόκειται για ένα κτηριακό συγκρότημα με εμβαδόν 1.800 τετραγωνικά μέτρα, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ και χωροθετείται στο οικόπεδο της Σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών.

Ειδικότερα, είναι ένα ημιτελές κτήριο που προορίζονταν για τη Σχολή Αστυφυλάκων. Επειδή όμως με την μεγάλη μείωση των σπουδαστών δεν είναι αναγκαίο για την σχολή, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί για τη στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών. Οι διαδικασίες το τελευταίο διάστημα κινήθηκαν με ασυνήθιστα μεγάλη ταχύτητα για το ελληνικό δημόσιο. Στις 30 Αυγούστου 2016 είχε υποβληθεί από την Α.Δ. Γρεβενών προς το Αρχηγείο η αίτηση μεταστέγασης. Η Τεχνική Υπηρεσία του Αρχηγείου ήλεγξε την δυνατότητα μετασκευής του κτηρίου για τη νέα χρήση, γνωμοδότησε θετικά και το Αρχηγείο ενέκρινε την αίτηση μετεγκατάστασης. Στις 7 Σεπτεμβρίου το Αρχηγείο εξασφάλισε την παραχώρηση του κτηρίου από την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου.

Ήδη η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βρίσκεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου η δεύτερη να συνδράμει στην υλοποίηση του έργου. Πράγματι η ανταπόκριση ήταν θετική, καθώς η Περιφέρεια ανέλαβε την τροποποίηση των μελετών και τις μετασκευές που πρέπει να γίνουν. Οι μελέτες αυτές ανατέθηκαν στην ΑΝ.ΚΟ. και βαίνουν προς ολοκλήρωση.

Η χρηματοδότηση του Αστυνομικού Μεγάρου Γρεβενών είναι διασφαλισμένη, καθώς θα χρημαδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Μάλιστα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει ιεραρχήσει ως έργο πρώτης προτεραιότητας το Αστυνομικό Μέγαρο Γρεβενών. Στη Γενική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας πιστεύουν ότι η δημοπράτηση του έργου θα γίνει σε λίγους μήνες, οπότε αρχίζει η κατασκευή και η αποπεράτωση εκτιμάται σε λιγότερο από ένα έτος, οπότε εντός του 2018 είναι εφικτή η παράδοσή του.

Στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο Γρεβενών θα μετακομίσουν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ενώ θα βρει στέγη και το νεοσύστατο Τμήμα Μεταγωγών.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας