Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ξεκινά η εμποροπανήγυρη Πτολεμαΐδας – Όλα έτοιμα, δηλώνει ο αντιδήμαρχος Γ. Χαϊτίδης

Ξεκινά η εμποροπανήγυρη Πτολεμαΐδας – Όλα έτοιμα, δηλώνει ο αντιδήμαρχος Γ. Χαϊτίδης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ανοίγει επίσημα αύριο Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου τις πύλες της η ετήσια εμποροπανήγυρη της Πτολεμαΐδας, η οποία θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 20 του μήνα, και η οποία φιλοξενείται και φέτος δίπλα στις Τεχνικές Σχολές (ΕΠΑΛ) στην Άνω Πτολεμαΐδα.

Τα συνεργεία του δήμου Εορδαίας έδωσαν τις προηγούμενες μέρες πραγματική μάχη ώστε να ετοιμαστούν οι χώροι και τα περίπτερα για τους εκθέτες εμπορικών και βιομηχανικών προϊόντων, για τις ταβέρνες και το λούνα πάρκ, ενώ ήδη οι περισσότεροι εκθέτες έχουν στήσει τους πάγκους με τα προϊόντα τους.

Το θετικό στοιχείο είναι ότι φέτος υπάρχει πληρότητα στο πανηγύρι της Πτολεμαΐδας, καθώς έχουν εξαντληθεί οι 200 και πλέον διαμορφωμένοι χώροι – πέρα από τους χώρους για τις ταβέρνες και το λούνα πάρκ-  και υπάρχει μεγάλη λίστα ενδιαφερομένων σε αναμονή, παρότι ξεκινά στις 18 του μήνα και το πανηγύρι στο Άργος Ορεστικό.

«Το πανηγύρι μας ξεκινάει φέτος πολύ δυνατά, έχουμε πάνω από 200 εκθέτες. Οι χώροι έχουν γεμίσει, υπάρχουν και άλλοι που ήρθαν τελευταία στιγμή και ζητάνε θέσεις, αλλά δεν έχουμε άλλους χώρους να τους δώσουμε», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας των Πόλεων και των Οικισμών και Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Χαϊτίδης. Ανέφερε επίσης ότι «όλα είναι έτοιμα. Έχουν ετοιμαστεί οι χώροι υγιεινής, καθώς και ντουζιέρες με ζεστό νερό, έχουν τοποθετηθεί και οκτώ χημικές τουαλέτες, δύο εκ ων οποίων ειδικά για τα άτομα με αναπηρία. Υπάρχει φροντίδα για την καθαριότητα και για τη φύλαξη του χώρου όλο το 24ωρο και ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά.»

Οι τιμές που καταβάλουν φέτος οι εκθέτες είναι ίδιες με πέρσι, εκτός από το λούνα πάρκ το οποίο πήρε φέτος τον χώρο με πολύ κατώτερο τίμημα, ανέφερε ο αντιδήμαρχος και σημείωσε: «Φέτος είχαμε τέσσερις κατηγορίες οι οποίες ξεκίνησαν από 14 ευρώ το τ.μ. έως και 23τμ.μ. συν 30 ευρώ για το ρεύμα. Για παράδειγμα οι χώροι είναι των 10τμ. οπότε μαζί με το ρεύμα το σύνολο για την πρώτη κατηγορία ανέρχεται σε 170 ευρώ. Άλλες παράγκες κοστίζουν 160 ευρώ συν το ρεύμα – σε πιο κεντρικά σημεία- ενώ οι τιμές έφτασαν μέχρι και 230 ευρώ το τ.μ., δηλαδή 23 ευρώ το τετραγωνικό συν το ρεύμα.»

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το πανηγύρι της Πτολεμαΐδας κόντεψε να μείνει φέτος χωρίς λούνα πάρκ, καθώς ο πρώτος διαγωνισμός για τη διάθεση του χώρου κηρύχθηκε άγονος, ενώ στον δεύτερο παρουσιάστηκε μονάχα ένας ενδιαφερόμενος ο οποίος μάλιστα έδωσε το 50% της τιμής που έδωσε πέρσι, με την επίκληση ότι μπήκε μέσα στην περσινή πανήγυρη. Ο χώρος για λούνα πάρκ διατέθηκε τελικά με απευθείας ανάθεση, μετά και από σχετική εξουσιοδότηση που έδωσε στον δήμαρχο το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας την περασμένη Δευτέρα.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΠΑΝΣΕΚΤΕ «Ωράριο και μουσική. Νέες αστοχίες εις βάρος των καταστημάτων της Εστίασης»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   Αγαπητοί Συνάδελφοι, Άστοχα τα μέτρα της απαγόρευσης της μουσικής και το κλείσιμο της εστίασης στην 10:45 μ.μ., ...