Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ξεχωριστός και ο φετινός εορτασμός του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου και της Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής

Ξεχωριστός και ο φετινός εορτασμός του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου και της Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Με την παρουσία της ηγεσίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και του Ιερού κλήρου της περιοχής, πραγματοποιούνται και φέτος στις 26 και 27 δεκεμβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις Επί τη εορτή του Πρωτομάρτυρος Αποστόλου και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου και της Οσίας Παρασκευής της επιβατινής στην Πτολεμαΐδα.
Σήμερα Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019 παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιόππης και Αριμαθαίας κ.κ. Δαμασκηνού, ο οποίος κηρύσσοντας το Θείο Λόγο αναφέρθηκε στο βίο και τα μαρτύρια του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου, ενώ στη συνέχεια εψάλησαν ο Παρακλητικός Κανών του Αγίου και οι Χαιρετισμοί.
Αύριο Παρασκευή ανήμερα της εορτής παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών και περιφερειακών αρχών, φορέων και πλήθους πιστών, θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. θεοκλήτου , ο οποίος θα κηρύξει στη συνέχεια και το Θείο λόγο .
Για την ενορία και τον Ιερό Ναό ο διήμερος αυτός εορτασμός έχει ιδιαίτερη σημασία, σύμφωνα με τον Ιερατικό Προϊστάμενό του Πατέρα Τιμόθεο ,καθώς πραγματοποιείται μέσα στην εορταστική περίοδο και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των ενοριτών, αλλά και πιστών της ευρύτερης περιοχής.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή στην Πόλη της Φλώρινας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εκδηλώσεις μνήμης για τα 99 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Φλώρινας, το πρωί της ...