Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > ΒΛΑΒΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΓΩΓΟ – Χωρίς νερό το Σαββατοκύριακο η μισή πόλη της Κοζάνης

ΒΛΑΒΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΓΩΓΟ – Χωρίς νερό το Σαββατοκύριακο η μισή πόλη της Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το πρωί της Δευτέρας 25 Ιουλίου αποκαταστάθηκε η υδροδότηση της πόλης της Κοζάνης, έπειτα από διαρροή που σημειώθηκε σε κεντρικό αγωγό λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, αφήνοντας χωρίς νερό τη μισή πόλη, σε συνθήκες μάλιστα μίνι καύσωνα.

Στη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής έσκασε βασικός αγωγός του δικτύου στην οδό Φιλίππου, ο οποίος τροφοδοτεί το νότιο τμήμα της πόλης, με αποτέλεσμα όλο το κάτω μέρος της Κοζάνης να μείνει χωρίς νερό. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ ξεκίνησαν τις εργασίες επιδιόρθωσης της βλάβης στις 8 το πρωί της Κυριακής. Η ζημιά στον αγωγό φάνηκε να έχει επιδιορθωθεί στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οπότε άρχισε η σταδιακή υδροδότηση. Πριν καλά – καλά αποκατασταθεί σε όλη την πόλη η παροχή ύδρευσης, προκλήθηκε σε μικρή απόσταση μία νέα διαρροή στη 1.30 τα ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα. Οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΚ «τρόμαξαν», καθώς θεώρησαν ότι έσκασε πάλι ο κεντρικός αγωγός σε άλλο σημείο, οπότε αναμενόταν νέος κύκλος ταλαιπωρίας και μεγάλης καθυστέρησης υδροδότησης της πόλης. Ευτυχώς τελικά η νέα βλάβη προκλήθηκε σε δευτερεύοντα αγωγό, ωστόσο δημιουργήθηκαν ξανά προβλήματα, παρατείνοντας τη διακοπή υδροδότησης.

Η επιδιόρθωση και της δεύτερης βλάβης έγινε στις 10 το πρωί της Δευτέρας, οπότε άρχισε η σταδιακή παροχή νερού. Όπως όμως εξηγούν οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΚ, «τα νερά ανοίγουν με αργούς ρυθμούς, προκειμένου να μην σκάσει κάποιος αγωγός από τη μεγάλη πίεση, οπότε και η παροχή νερού γίνεται προοδευτικά». Μέχρι αργά το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένονταν η πλήρης υδροδότηση και στο τελευταίο σπίτι του νότιου τμήματος της πόλης της Κοζάνης.
DSC_0007DSC_0006DSC_0001

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Άννα Ραπτοπούλου: Η μοδίστρα της Πτολεμαΐδας, για τα νυφικά και τις μάσκες που κατασκευάζει, στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» (VIDEO)

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Η Άννα Ραπτοπούλου, μοδίστρα στην Πτολεμαΐδα, εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση: Δείτε επίσης ...