Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > «Βιωματική μάθηση» για το 11ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

«Βιωματική μάθηση» για το 11ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Επίσκεψη μαθητών στο Δημαρχείο Εορδαίας

Τους μαθητές του Σχολείου του, όπου υπηρέτησε ως Διευθυντής, υποδέχθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας ο Πρόεδρος Γιώργος Θεοδοσιάδης.

Όταν οι μικροί μαθητές των δύο τμημάτων Δ1 και Δ2 του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, έφτασαν στο Δημαρχείο, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, ξεναγήθηκαν κατ’ αρχήν στους χώρους του ισογείου, για να καταλήξουν στον πρώτο όροφο στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τη λειτουργία του ανωτάτου θεσμικού οργάνου του Δήμου Εορδαίας.

DSC09687

Μετά από μία γενική ενημέρωση αναφορικά με τις αρμοδιότητες και τις αποφάσεις, που καλείται να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος Γεώργιος Θεοδοσιάδης, απάντησε στα ερωτήματα και στις απορίες των μαθητών.

Ακολούθησε προσομοίωση της συνεδρίασης από το προεδρείο των μαθητών, που κάθισε στα έδρανα, καθώς και η παρουσίαση της επιστολής που συνέταξαν τα παιδιά με τα αιτήματά τους, τα οποία μεταβίβασαν στον Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη.

Η επίσκεψη των μαθητών στο Δημαρχείο Εορδαίας, σύμφωνα με τους δασκάλους τους Βασιλική Κουτσουρίδου και Χρήστο Παπαδόπουλο, εντάσσεται στα πλαίσια των ανάλογων μαθημάτων ώστε μετά τη θεωρία να γίνει πράξη ό,τι σχετικό διδάσκεται στο Σχολείο.

Όσο για τα παιδιά ήταν μία «βιωματική μάθηση» σχετικά με το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ηλίας Κωνσταντινίδης(καρδιολόγος): «Καλούμαστε όλοι οι ιδιώτες γιατροί να στηρίξουμε το ΕΣΥ- Η ιστορία θα μας κρίνει»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε πριν λίγο, ο γνωστός καρδιολόγος της Κοζάνης, Ηλίας Κωνσταντινίδης, ο οποίος με ...