Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αθλητικά > Βίκος Street Relays: Παίρνει τη σκυτάλη η Κοζάνη στις 21 Μάϊου

Βίκος Street Relays: Παίρνει τη σκυτάλη η Κοζάνη στις 21 Μάϊου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τα Street Relays Gr, είναι μία νέα πρωτοποριακή σειρά αγώνων σκυταλοδρομιών δρόμου, που απευθύνονται σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτου φυσικής κατάστασης και για πρώτη φορά ταυτίζονται και συνυπάρχουν αρμονικά ο αγωνιστικός και ο μαζικός αθλητισμός.

Ξεχωρίζουν από όλους τους άλλους αγώνες ως ο μοναδικός που τα έσοδά του από τις εγγραφές συμμετεχόντων διατίθενται για την ενίσχυση κοινωφελών ιδρυμάτων, ενώ η φιλοσοφία να διεξάγονται σε κεντρικά σημεία και σε κυκλικές διαδρομές, δίνει τη δυνατότητα για την δημιουργία εορταστικής-ψυχαγωγικής ατμόσφαιρας υπό τη συνοδεία της μουσικής.

 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν για 2η συνεχή χρονιά στην Κοζάνη, έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με αυτισμό,αποτελούν μέρος της μεγάλης πανελλαδικής σειράς αγώνων δρόμου Βίκος Street Relays και θα διεξαχθούν την Κυριακή 21 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία .

Για αυτό το σκοπό δόθηκε συνέντευξη τύπου στο Κοβεντάρειο όπου το παρών έδωσε ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Δημήτρης Καρακασίδης, ο παλιός πρωταθλητής και πρεσβευτής των αγώνων Γιώργος Θεοδωρίδης, ο αθλητής Μιχάλης Παρμάκης και η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Παφύλη.

 

Πρώτος το λόγο πήρε ο δήμαρχος    Κοζάνης που δήλωσε «Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που διοργανώνεται ο αγώνας για δεύτερη φορά στην πόλη μας. Τη διοργάνωση πέρσι την αγκάλιασαν οι άνθρωποι της πόλης και έδειξαν ότι αγαπάνε τέτοιες διοργανώνεις . Μια πολύ ωραία και σημαντική διοργάνωση που διαφημίζει την πόλη και τους ανθρώπους της. Άρα μάλλον φυσιολογικά επιλεγήκαμε και για φέτος. Σημαντικό είναι που θα στηρίξει ένα σύλλογο με πολύ σποδαίο έργο. Το μήνυμα που βγαίνει είναι ότι με τη συνεργασία μπορούμε να παράγουμε σημαντικό έργο για την κοινωνία. Όλοι θα βιώσουν τη φιλοξενία της πόλης και την αγάπη των ανθρώπων και καλώ όλο τον κόσμο να πάρει μέρος».

Ακολούθησε ο  Δημήτρης Καρακασίδης, που δήλωσε «είναι ιδιαίτερη χαρά που η Κοζάνη επιλέχθηκε για δεύτερη φορά στη διοργάνωση, και ελπίζω ότι φέτος θα υπάρξουν περισσότεροι αθλητές. Είμαστε κοντά σε τέτοιες διοργανώσεις, και πιστεύω ότι θα γίνει θεσμός και τα επόμενα χρόνια. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τα έσοδα θα πάνε για φιλανθρωπικό σκοπό».

Πρεσβευτής των αγώνων, ο παγκόσμιος Πρωταθλητής από την Κοζάνη, Γιώργος Θεοδωρίδης, ο οποίος είναι προπονητής στον Φιλαθλητικό Κοζάνης που είναι συνδιοργανωτής στον αγώνα και τόνισε « χαίρομαι που μετά τη περσινή πετυχημένη διοργάνωση, μας ανατέθηκε και φέτος και πιστεύω ότι θα είναι ακόμη καλύτερη. Ευχαριστώ το δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Πλακεντά που μας στηρίζουν και καλώ τον κόσμο να στηρίξει τον αγώνα, μιας και δεν είναι μόνο για αθλητές αλλά για όλο τον κόσμο».

Τα έσοδα όπως αναφέραμε από τη διοργάνωση θα δοθούν για τη στήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ατόμων με Αυτισμό Κοζάνης και η πρόεδρος του Ελένη Παφύλη είπε «ο αγώνας έχει ένα διπλό ρόλο για μας. Ο πρώτος είναι ότι αφορά τόσο τη στήριξη του Συλλόγου και του κέντρου ημέρας «Ταξιδευτές του ονείρου», που λειτουργεί με ιδία έξοδα ο σύλλογος και ο δεύτερος τη στήριξη της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αυτισμό! Ο Σύλλογος από το 2006 προσφέρει εκπαίδευση, κοινωνικοποίηση και αξιοπρεπή διαβίωση στα άτομα με αυτισμό.

 

Τέλος   ο Μιχάλης Παρμάκης  δήλωσε «Καλώ όλο το κόσμο να στηρίξει τον αγώνα που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και θα γίνει σε μια καταπληκτική πίστα. Είναι μεγάλη τιμή που γίνεται στη πόλη μου ένας τόσο σπουδαίος αγώνας και που θα πάρω μέρος με την ομάδα που έχω κάνει. Η Κοζάνη έχει παράδοση σε αθλητές και ελπίζω να δημιουργήσει παράδοση και στη διεξαγωγή τέτοιων αγώνων».

 

Η σκυτάλη είναι η ιδέα. Ότι χρειάζεται ο ένας τον άλλον για να γίνει κάτι καλό. Η συνεργασία είναι το σύνθημα και η σύνδεση της δυναμικής περισσότερων για το κοινό καλό. Με τεράστιο συμβολισμό η σκυτάλη “τρέχει” από πόλη σε πόλη και μεταφέρει το μήνυμα του αθλητισμού, της αλληλεγύης, της συντροφικότητας και της ομαδικής συνεργασίας.

Με τις ανάγκες για ανάδειξη αρχών και αξιών που έχουν χαθεί στη διαδρομή η σκυταλοδρομίες είναι πολλά περισσότερα από ένας αγώνας τρεξίματος. Για αυτό και η κοινωνική προσφορά με την ανάξειξη και προβολή ιδρυμάτων που παράγουν κοινωφελές έργο. Η εκπαίδευση είναι πολύτιμη για την πρόοδο όλων και η ισότιμη ανάπτυξη όλων των δεξιοτήτων και χαρακτηριστικών (σώμα, πνεύμα και ψυχή).

 

 

Τα Street Relays ξεκίνησαν το 2014 σε έξι πόλεις σε όλη την Ελλάδα (Ραφήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ιωάννινα, Βόλος, Πειραιάς) και είχαν μεγάλη επιτυχία με συμμετοχή παιδιών, μεγάλων και ατόμων με αναπηρία σε μία κυκλική διαδρομή και με μία μοναδική αίσθηση ενός αθλητικού πάρτι.

Τη σκυτάλη πήρε το 2015 με ορμή και οι αγώνες ξεκίνησαν από την Καλαμάτα στη 1 Μαρτίου. Ακολούθησαν άλλες έξι πόλεις της Ελλάδας (Μαρούσι, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πειραιάς) με τους συμμετέχοντες να παίρνουν τη σκυτάλη και να συνεχίζουν τη διαδρομή για μία άλλη κουλτούρα στον αθλητισμό και στη ζωή.

Για να φτάσουμε στο 2016 όπου τα Street Relays καθιερώθηκαν ως η μεγαλύτερη πανελλαδική σειρά αγώνων δρόμου στην Ελλάδα με οκτώ αγώνες σε Καλαμάτα, Γλυφάδα, Καβάλα, Κοζάνη, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πειραιά, όπου περισσότεροι από 20.000 χιλιάδες δρομείς, μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν στη μεγάλη παρέα των relays.

Το ατομικό αγώνισμα του τρεξίματος μετατρέπεται σε ομαδικό και οι παρέες παίρνουν τη σκυτάλη.

 

Τα αγωνίσματα:

Kids Relays 4×50μ. (3-5 ετών)

Kids Relays 4×100μ (6-11 ετών)

Street Relays 4×2500μ (12 ετών και άνω)

Street Relays 2×5000μ (14 ετών και άνω)

Street Run 10 χιλιόμετρα (16 ετών και άνω)

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Θεόφιλος Ηλιάδης

Αθλητικογράφος του e-ptolemeos.gr. Ασχολείται με το αθλητικό ρεπορτάζ από το 1990. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Μηχανολογίας Κοζάνης.