Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Βιάζονται στη ΔΕΗ για τα φωτοβολταϊκά στα Ορυχεία

Βιάζονται στη ΔΕΗ για τα φωτοβολταϊκά στα Ορυχεία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Ενώ στη Δυτική Μακεδονία ο κόσμος είναι ακόμα μουδιασμένος από το άκουσμα της διακοπής λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων, έχει αρχίσει να τίθεται το ερώτημα για το τι θα γίνει στα εδάφη των εξαντλημένων ορυχείων.
Δεν είναι λίγοι, αυτοί που έχουν αρχίσει να μιλούν για την ανάγκη της άμεσης αποκατάστασης των εδαφών, τόσο για λόγους περιβαλλοντικούς και βελτίωσης του φυσικού και αστικού τοπίου, όσο και οικονομικούς. Μην ξεχνάμε πως αν ληφθεί η πολιτική απόφαση για αποκατάσταση των εδαφών, θα δαπανηθούν πολλά εκατομμύρια ευρώ στην περιοχή, για χωματουργικές και άλλες εργασίες.
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει και στον Τύπο, η ΔΕΗ κάνει συμφωνίες και αιτήσεις για δημιουργία μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων στα πρώην ορυχεία. Δεν είναι λίγοι, που βλέπουν με σκεπτικισμό τις συγκεκριμένες ενέργειες, καθώς εάν υλοποιηθούν θα δεσμεύσουν την περιοχή για πολλά χρόνια.
Το πιο κρίσιμο σημείο βέβαια, είναι πως οι αποφάσεις για τα φωτοβολταϊκά στα ορυχεία, δεν έρχονται ως τμήμα του επερχόμενου κυβερνητικού σχεδίου για την Δυτική Μακεδονία, αλλά μόνες τους. Δηλαδή η Κυβέρνηση θα κληθεί να σχεδιάσει μεταγενέστερα και να υλοποιήσει το φαραωνικές αντισταθμιστικές δράσεις, με δεδομένη τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών πάρκων.


Διαβάστε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ
 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team