Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Β. Ελλάδα: Οι Covid-Free περιοχές που βάφτηκαν σε μια νύχτα «κόκκινες» – Φλώρινα – Β. Γιαννάκης: Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το απρόβλεπτο

Β. Ελλάδα: Οι Covid-Free περιοχές που βάφτηκαν σε μια νύχτα «κόκκινες» – Φλώρινα – Β. Γιαννάκης: Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το απρόβλεπτο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

«Κόκκινη» βάφτηκε όλη η Ελλάδα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τι αναφέρουν φορείς της Φλώρινας, της Κομοτηνής και της Ξάνθης.

Μέχρι και την Τετάρτη (03/3) αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ήταν βαμμένες με «άσπρο» χρώμα στον Υγειονομικό Χάρτη Ασφάλειας και Προστασίας, μετρώντας ουσιαστικά ελάχιστα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Ωστόσο, τα αναγκαστικά μέτρα της κυβέρνησης που τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Πέμπτη (04/3), για τον περιορισμό της πανδημίας, μετέτρεψαν Φλώρινα, Κομοτηνή και Ξάνθη – μαζί με όλη την Ελλάδα – σε «κόκκινες» ζώνες επικινδυνότητας .

Φορείς των τριών αυτών περιοχών μίλησαν στο GRTimes για τα νέα μέτρα.

Φλώρινα – Β. Γιαννάκης: Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το απρόβλεπτο

Ο δήμαρχος της Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης δείχνει να κατανοεί απόλυτα τις κυβερνητικές αποφάσεις και την λήψη μέτρων προς αποφυγή ενός τρίτου κύματος της Covid-19, παρά το γεγονός ότι ακόμη και χθες, η συγκεκριμένη περιοχή είχε μόλις ένα κρούσμα.

“Ναι πράγματι, μέχρι χθες ανήκαμε στις ελάχιστες “άσπρες” υγειονομικά περιοχές, όμως η ιστορία έχει δείξει ότι αυτό μπορεί να αλλάξει άμεσα και από τη μια στιγμή στην άλλη το ιικό φορτίο να επιβαρυνθεί. Σ’ ότι μας αφορά, δυστυχώς η γειτονική Κοζάνη έχει πλέον αρκετά κρούσματα και εμείς έχουμε αρκετούς πολίτες που εργάζονται στα εργοστάσια της συγκεκριμένης Περιφερειακής Ενότητας. Συνεπώς δεν θα ήταν σωστό να διακινδυνέψουμε κάτι” σημειώνει ο κ. Γιαννάκης.

“Μακάρι να μπορούσαμε να προβλέψουμε το απρόοπτο αλλά δεν μπορούμε. Αν και οι δημότες μας τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, γι’ αυτό και το τελευταίο διάστημα είχαμε τόσο λίγα κρούσματα, εν τούτοις πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να περάσει όλο αυτό και να ξαναμπούμε σε ρυθμούς καθημερινότητας” συμπληρώνει ο δήμαρχος Φλώρινας.

Ροδόπη – Ν. Τσαλικίδης: Μετά την Covid μέτρα στήριξης για την οικονομία

Στο απρόβλεπτο της εξάπλωσης του κορονοϊού, στάθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος μιλώντας στο GRTimes τόνισε ότι “η αλήθεια είναι, πως πολιτικοί φορείς και κάτοικοι της περιοχής έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες ώστε αυτή τη στιγμή το ιικό φορτίο να είναι μικρό. Ωστόσο, αποφάσεις που λαμβάνονται από την κυβέρνηση έπειτα από συστάσεις επιστημόνων με βάση την πανδημία είναι και πρέπει να είναι σεβαστές”.

Πρόσθεσε δε, ότι αυτή τη στιγμή “η πλειοψηφία του κόσμου έχει κουραστεί, ενώ παράλληλα ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Είναι απαραίτητο, αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας να παρθούν εξίσου γενναίες και έξυπνες αποφάσεις για την οικονομική στήριξη κατοίκων και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί βαρύτατα από αυτή τη δύσκολη περίοδο”.

«Η πανδημία, δεν γνωρίζει περιφερειακά σύνορα και δεν μπορεί να μπαίνει σε μικροπολιτικές λογικές. Πρέπει να επιδείξουμε συνέπεια να βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση και στη συνέχεια να κοιτάξουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ορθοποδήσουν» κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης.

πηγή: https://www.news247.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Η προτροπή Κεφαλογιάννη στους τοπικούς φορείς για κατάθεση φακέλων ώστε να αναπτυχθούν υδατοδρόμια στη Δ. Μακεδονία-VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Για το νομοσχέδιο που ενέκρινε το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών αναφορικά με τη λειτουργία υδατοδρομίων ανά την Ελλάδα, ...