Αρχική > Αθλητικά > Τζάμπολ ξανά μετά από 15 χρόνια για τον Εθνικό Κοζάνης- Ξεκίνησε την προετοιμασία του με αισιοδοξία

Τζάμπολ ξανά μετά από 15 χρόνια για τον Εθνικό Κοζάνης- Ξεκίνησε την προετοιμασία του με αισιοδοξία

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Ξεκίνησε πριν λίγες μέρες την προετοιμασία του το τμήμα μπάσκετ του Εθνικού Κοζάνης. Ένα νέο ξεκίνημα για του τμήμα μπάσκετ αυτού του ιστορικού σωματείου της πόλης μετά από 15 χρόνια.

Και αν ένα τέλος αποτελεί ένα καλό σημείο για μια καινούρια αρχή οι άνθρωποι του Εθνικού εμπιστευτήκαν για να δημιουργήσουν ξανά το τμήμα τον προπονητή που είχε τη τελευταία χρονιά που ήταν στα παρκέ η ομάδα, τον Γιάννη Μήτσιαλο.

Έναν προπονητή που έχει δώσει εξετάσεις και τις έχει περάσει με άριστα όπου και αν δούλεψε και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει εμπειρία από τους πάγκους και σίγουρα θα είναι ένα από τα όπλα αυτής της καινούργιας προσπάθειας.

Φυσικά όλο το τεχνικό τιμ αποτελείται από έμπειρους προπονητές (Κιβρακίδης- Κανάς) και όλοι στον Εθνικό είναι αισιόδοξοι για αυτό το νέο ξεκίνημα.

Πριν λίγες μέρες έγινε η πρώτη προπόνηση και πριν από αυτή είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για λίγο με τον προπονητή της ομάδας αλλά και τον άνθρωπο που αποφάσισε να «αναστήσει» ξανά το τμήμα τον Δημήτρη Μάστορα.

Μας μίλησαν για τις δυσκολίες αυτού το νέου εγχειρήματος, τους στόχους αλλά αυτό που διαπιστώσαμε και στους 2 είναι η δίψα τους να κάνουν κάτι καλό και αυτό που ξεκίνησαν να πετύχει με τους παίκτες και την ομάδα να χαίρονται το παιχνίδι πάνω από όλα.

Αρχικά ο Δημήτρης Μάστορας ξεκινώντας την κουβέντα μας είπε πως η προσπάθεια πήγε να ξεκινήσει από πέρσι, κάτι που τελικά δεν έγινε και πως από φέτος ξεκινά από το 0 το ανδρικό τμήμα μπάσκετ και οι Ακαδημίες μετά από 15 χρόνια.

Σε ερώτηση μας αν είναι δύσκολη αυτή η προσπάθεια σε μια πόλη που έχει ήδη αρκετές ομάδες μπάσκετ ο Δ. Μάστορας μας είπε «σίγουρα είναι δύσκολο αλλά και αυτές οι ομάδες από κάπου ξεκίνησαν και σίγουρα ο Εθνικός που είναι από τα πιο ιστορικά σωματεία της πόλης και η δική μας αγάπη για το μπάσκετ αλλά και τα χρόνια που ήμαστε στα γήπεδα και τις γνωριμίες που έχουμε κάνει είμαι αισιόδοξος. Ήθελα να βγω μπροστά να γίνει κάτι με τον Εθνικό και κάθε δυσκολία θα την αντιμετωπίσουμε και θέλουμε να κάνουμε την αρχή. Δεν απογοητευόμαστε και από την όλη κατάσταση που υπάρχει αφού η ζωή συνεχίζεται, ο σχεδιασμός πρέπει να υπάρχει και τα όνειρα και οι βλέψεις δεν πρέπει να σταματάνε.

Ο Γιάννης Μήτσιαλος από την πλευρά του για αυτό το νέο ξεκίνημα του Εθνικού μας είπε «Εγώ είχα αποφασίσει για φέτος να μην δουλέψω μετά ειδικά και αυτό που έγινε με τον Λασσάνη από τον οποίο αποχώρησα για προσωπικούς λόγους αλλά το όραμα του Δημήτρη Μάστορα για αυτό το σύλλογο με έκανε να αναθεωρήσω  και με έπεισε να συνεχίσω.

Πέρα από την προσωπική σχέση που έχω με τον Δημήτρη βλέπω μια πολύ καλή διάθεση ένας ενθουσιασμό, οργάνωση που δεν βλέπεις σε πολλές ομάδες, ταχύτητα στην λήψη αποφάσεων και διεκπεραίωση υποθέσεων που είναι σπάνιο για να το βρεις στις μέρες μας και το κυριότερο είμαστε μια ωραία παρέα στην δύναμη της οποίας πιστεύω.

Η δύναμη της παρέας πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει λύση και στο οικονομικό που πάντα απασχολούσε τις ομάδες αλλά όταν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν όραμα όλα θα πάνε πολύ καλά.

Όλα αυτά πιστεύω ότι θα φέρουν επιτυχίες, τόσο ανδρικό όσο κυρίως στις Ακαδημίες εκεί όπου οι γονείς θα πρέπει να ξέρουν ότι θα εμπιστευτούν τα παιδιά τους σε ανθρώπους που αγαπάνε και νοιάζονται για αυτό που κάνουν».

Όσο αναφορά το οικονομικό και τις οικονομικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η ομάδα στο ξεκίνημα της ο Δ. Μάστορας μας απάντησε

 

«Σίγουρα ξεκινάμε με αρνητικό πρόσημο στο ταμείο, ενώ η ομάδα έχει πολλές ανάγκες στην αρχή από ρουχισμό μέχρι το τελευταίο έξοδο για βενζίνες, καφέδες κ.α..

Σε αυτό το ξεκίνημα δεν είμαι όμως μόνος, έχω μαζί μου συνεργάτες και εγώ «τρέχω» το τμήμα μπάσκετ και έχω μια παρέα ατόμων που με βοηθάνε ο καθένας από το πόστο του και όσο ο καθένας μπορεί και θέλει.

Βασικά δεν έχουμε ένα χρηματοδότη, είμαστε μια παρέα εγώ παίρνω τις αποφάσεις μιας και όλοι με εμπιστεύονται μιας και ξέρω το χώρο καλύτερα από όλους και έτσι θα πορευτούμε. Όλοι θέλουν να κάνουμε κάτι για την πόλη, για μας και εγώ αυτό που θέλω είναι νιώθουν και αυτοί την ομάδα σαν δική τους. Από  εκεί και πέρα θέλουμε να ξεκινήσει η ομάδα να μπούμε στο γήπεδο, να ξεκινήσουν και οι ακαδημίες εκεί όπου έχω καταξιωμένους προπονητές πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα μπάσκετ που λίγες ομάδες το έχουν.

Μήτσιαλος, Κιβρακίδης και Κανάς είναι χρόνια στα γήπεδα και αυτοί μαζί με μένα αλλά και όλο το άλλο τιμ όπως διατροφολόγους, φυσιοθεραπευτές, γιατρούς έχουμε δημιουργήσει ένα οργανωμένο πρότζεκτ που σιγά-σιγά θα βγαίνει προς τα έξω.

Εμείς δεν θέλουμε να κατεβάσουμε μια ομάδα μόνο για την κατεβάσουμε αλλά έχουμε βλέψεις για κάτι καλό».

Όσο αναφορά το αγωνιστικό μέρος εκεί όπου η ομάδα έκανε και μια «ηχηρή» μεταγραφή με τον Παύλο Τοπάλη ο προπονητής Γιάννης Μήτσιαλος μας είπε «να ξεκινήσω λέγοντας «ξεκινώντας από την μεταγραφή θέλω να πω ότι είναι τιμή για μας και για το σύλλογο η παρουσία του Παύλου Τοπάλη σε μας και που δέχτηκε να συνεργαστεί μαζί μας. Είναι προσωπική επιτυχία του Δ. Μάστορα μιας και μιλάμε για ένα παίκτη που αξίζει να παίζει ακόμα και στην Α2. Για δικούς του λόγους έπρεπε να μείνει στην περιοχή και αποφάσισε να έρθει σε μας κάτι που αποτελεί τιμή για τον Εθνικό.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι στην διαδικασία συγκρότησης, δεν έχει ολοκληρωθεί και τώρα έχουμε 15 παίκτες ενώ είχαμε ξεκινήσει διστακτικά αλλά με τις κινήσεις που κάνουμε πιστεύω ότι θα κάνουμε μια πολύ καλή ομάδα και θα είναι ανταγωνιστική. Δεν έχουμε στόχο άνοδο ή κάτι τέτοιο γιατί μπορεί να είναι μια ιστορική ομάδα, ίσως η πιο ιστορική στην πόλη έχοντας ιδρυθεί το 1971 , αλλά δεν παύει να είναι καινούργια.

Στόχος για μας είναι να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι αλλά πάνω από όλα θέλω να χαιρόμαστε όλο αυτό που κάνουμε. Ο Εθνικός Κοζάνης είναι ένα  brand name πολύ δυνατό και θέλουμε να το ζωντανέψουμε και να το φτάσουμε πάλι ψηλά. Πόσο ψηλά θα είναι αυτό θα το δούμε στην πορεία».

Από εκεί και μετά όσο αναφορά το νέο πρωτάθλημα και πως το βλέπουν να διαμορφώνεται μετά το κορωνοϊό ο Γιάννης Μήτσιαλος μας είπε :

 

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εικόνα αλλά κάποιες ομάδες Διόσκουροι, Λασσάνης, Ηρακλής, Αρίων, Αναγέννηση Σερβίων, Μεσοποταμία, πιθανότατα το Άργος σίγουρα θα δώσουν το παρών. Από εκεί και πέρα πως ακριβώς θα είναι η εικόνα του κανείς δεν ξέρει.

 

Φυσικά εμείς όπως και να είναι θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Φυσικά δεν μιλάμε να κινδυνέψουμε (αν και πέρσι υπήρχε μόνο μια κατηγορία) αλλά και να υπήρχε και Β΄ δεν θα το συζητούσαμε καν να κινδυνέψουμε.

 

Το πως θα γίνει και ποια μορφή θα έχει το πρωτάθλημα ίσως δεν το ξέρει ούτε η ένωση ακόμα και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Λάζαρο Σαββίδη που μας βοηθάει στην οργάνωση κάποιων διαδικαστικών πραγμάτων και μας στηρίζει σε αυτό το ξεκίνημα που έχουμε σαν νέα ομάδα και πρέπει να το πούμε».

Τέλος όσο αναφορά την οργάνωση των ακαδημιών εκεί όπου ο Εθνικός πήρε υπό τη «σκέπη» του τον Προμηθέα Κοζάνης ο Δημήτρης Μάστορας μας δήλωσε «όσο αναφορά τον Προμηθέα είχαμε συζητήσεις τους τελευταίους 2 μήνες με τον Γιώργο Κανά και το Λάζαρο Κιβρακίδη τους υπεύθυνους του Προμηθέα αλλά επειδή οι ακαδημίες λόγω covid πέρσι σταμάτησαν και έχουν πάρα πολύ καιρό τα παιδιά να παίξουν κανείς δεν ξέρει πόσα θα επιστρέψουν. Ευχή μας είναι να επιστρέψουν όλα και ας είναι και σε άλλη ομάδα.

Εμένα με ενδιαφέρει να δουλέψουν οι προπονητές τα νέα παιδάκια από Α΄ και Β΄ Δημοτικού να ξεκινάν, να βγάλουμε καινούργιους παίκτες, να μπορέσουν να παίξουν γιατί ο εγκλεισμός στα σπίτια και τα έφερε πίσω αλλά και τα έσπρωξε σε άλλες ασχολίες.

Εμείς θέλουμε να ξαναβγάλουμε έξω και αυτό είναι το ζητούμενο από μένα προσωπικά αλλά και κακά τα ψέματα μέσα από την ακαδημία θα καλύπτουμε και πολλά έξοδα της ομάδας πέρα από κάποιες χορηγίες που θα μας δώσουν κάποιοι.

Δεν είμαι κάποιος επιχειρηματίας απλά η αγάπη μου για το μπάσκετ με έσπρωξε να κάνω κάτι που θα έχει τη δική μου σφραγίδα και να έχει ξεκινήσει από το 0»

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Μπάσκετ Την  Βασιλική Χωλοπούλου απέκτησε ο Λασσάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Σε μια σημαντική μεταγραφή προχώρησε η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Λασσάνη η οποία απέκτησε την Βασιλική Χωλοπούλου που ...