Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Τουλάχιστον 3 χρόνια για την εκπόνηση της μελέτης για την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων- Αντιπαράθεση στην Οικονομική Επιτροπή η οποία ψήφισε ομόφωνα την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου

Τουλάχιστον 3 χρόνια για την εκπόνηση της μελέτης για την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων- Αντιπαράθεση στην Οικονομική Επιτροπή η οποία ψήφισε ομόφωνα την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Σε όχι λιγότερο από 3 χρόνια θα έχει στα χέρια της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την κοστολογημένη μελέτη για το έργο συντήρησης και αναβάθμισης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Τη συγκεκριμένη απάντηση έδωσε ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της έδρας, Κώστας Αναγνώστου, μετά από ερώτημα του περιφερειακού συμβούλου της αντιπολίτευσης, Ηλία Κάτανα, τη στιγμή που το σώμα κλήθηκε να εγκρίνει τη διακήρυξη και τους όρους δημοπράτησης για την πρόσληψη του τεχνικού συμβούλου, ο οποίος θα συμβάλει στην προετοιμασία και την επίβλεψη της μελέτης.

Το συγκεκριμένο έργο κοστολογείται στα 78.000 ευρώ, ψηφίστηκε ομόφωνα, η ερώτηση όμως από πλευράς αντιπολίτευσης και τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Αναγνώστου, προκάλεσαν ένταση στη συνεδρίαση.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, εφόσον η πρόσληψη τεχνικού συμβούλου προχωρήσει ομαλά το επόμενο διάστημα, ο ανάδοχος του έργου θα έχει την υποχρέωση εντός 180 ημερών(6 μήνες) να υποδείξει τον προσδιορισμό των παραδοτέων της μελέτης και μετά θα επιβλέψει όλη τη μελέτη, μαζί με την Υπηρεσία.

Η διαδικασία της μελέτης θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 καθαρά χρόνια, ώστε να υπάρξει κοστολογημένο το έργο της συντήρησης και της αναβάθμισης του έργου, εφόσον φυσικά βρεθεί και χρηματοδοτικό εργαλείο για την ίδια τη μελέτη.

«Η όλη διαδικασία θα πάρει τουλάχιστον 3 χρόνια», είπε ο κ. Αναγνώστου, προκαλώντας τα σχόλια των μελών της παράταξης Καρυπίδη(Κάτανας- Καρυπίδου) που έκαναν λόγο για κινδυνολογία όλο το προηγούμενο διάστημα, από την πλευρά του Περιφερειάρχη, ενώ στην τοποθέτησή της τόσο η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Γιούλα Γκατζάβελη, όσο και ο Βασίλης Άμπας σημείωσαν πως τέτοια μεγάλα έργα απαιτούν συγκεκριμένες διαδικασίες.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας