Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Τώρα είναι η ώρα ευθύνης – Γράφει ο Γιάννης Καραβασίλης

Τώρα είναι η ώρα ευθύνης – Γράφει ο Γιάννης Καραβασίλης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η μόνη μας αγωνία το αύριο του τόπου μας!!!

Λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση από το βήμα του ΟΗΕ για πλήρη απιλιγνιτοποιηση της εγχώριας παραγωγής Η/Ε το 2028.
Ο πρωθυπουργός της χώρας εγκαινιάζει το δεύτερο μεγάλο Αιολικό Πάρκο, μετά την Βοιωτία, τώρα στον Καφηρεα Εύβοιας, το αιολικό πάρκο της Ιταλικής Enel k Enel Green power. 67 Ανεμογεννητριες με ισχύ 2,3mw κάθε μία, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 154,1mw,σε έκταση 1050 στρεμμάτων. Έτσι η Enel Green Power έχει στη χώρα μας 350mw αιολικά, 90mw φωτοβολταϊκά, 20mw υδροηλεκτρικα, με τεράστια κέρδη και ελάχιστες θέσεις εργασίας, με ελάχιστη συνεισφορά στην κοινωνική ή άλλη αναπτυξιακή διάσταση!!!

Επίσης ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε πως η Δυτική Μακεδονία θα γίνει πρότυπο απεξάρτησης από τον Λιγνίτη με ειδικό Master Plan, με σημαντικά αντισταθμιστικα οφέλη, με νέες μορφές παραγωγής ενέργειας, για περισσότερες θέσεις εργασίας και φθηνότερη ενέργεια!!!

Αυτή η πρόταση έχει ελάχιστες θέσεις εργασίας και μικρότερο οικονομικό αποτέλεσμα για την περιοχή μας, για την αγορά που θα μαραζώσει!!!

Αυτές οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού, αλλά και οι πρωτοβουλίες των ιδιωτικών κυρία ξένων εταιριών πλήττουν το μέλλον της περιοχής μας.

Έρχεται σύντομα η σειρά μας.

Υπάρχει μια κοινωνική αφασία, μια καλοπέραση, άσε θα δούμε, άσε άλλοι να βγάλουν το φίδι από την τρύπα
Ένας γνωστός πολιτευτής της ΝΔ σήμερα μου λέει δεν βλέπεις δε μιλάει κανένας.
Υπάρχει και η άλλη αισιόδοξη πλευρά, που μας δίνει κουράγιο, με σταμάτησαν στο δρόμο πολίτες άγνωστοι και με παρότρυναν να συνεχίσω να γράφω τις απόψεις μας για να αφυπνισουμε συνειδήσεις, γιατί το αύριο του τόπου μας της Εορδαίας δεν έχει χρώμα, κόμμα και παράταξη, γιατί αυτοί που σήμερα σωπαίνουν εχθές, ως αντιπολίτευση τα έβλεπαν όλα μαύρα και το αντίστροφο.

Εμείς οι ανήσυχοι πολίτες της Εορδαίας δεν θα επιτρέψουμε την ερήμωση της Εορδαίας, θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο!!!

Με συλλογικοτητα μαζί με τον Δήμο Εορδαίας που ο Δήμαρχος πήρε σαφή και ξεκάθαρη θέση, τους φορείς, τα συνδικάτα την κοινωνία θα αποτρέψουμε καταστροφικες πολιτικές για τον τόπο μας!!!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team