Αρχική > Αθλητικά > Τόκιο 2020: Σε νευρική κρίση η Ιαπωνία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Τόκιο 2020: Σε νευρική κρίση η Ιαπωνία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο τόσο πληθαίνουν οι φωνές εντός της Ιαπωνίας που ζητούν την αναβολή ή την ακύρωσή τους υπό το φόβο του κορονοϊού.

Ηαντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο έχει μπει στην τελική της ευθεία από απομένουν σχεδόν δύο μήνες μέχρι την τελετή έναρξης.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αυτή την περίοδο η Ιαπωνία παρουσιάζει αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού με τους ειδικούς να τονίζουν ότι το σύστημα υγείας της χώρας βρίσκεται στα όριά του.

Από την αρχή της πανδημίας η Ιαπωνία μετρά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 658.629 και 11165 θανάτους. Ωστόσο, από την πρώτη Μαΐου και μετά καθημερινά ανακοινώνονται πάνω από 6.000 κρούσματα.

Αυτό οδήγησε στην αναβολή της λαμπαδηδρομίας στην πόλη της Χιροσίμα την επόμενη εβδομάδα, ενώ στη θέση της θα γίνουν συμβολικές εκδηλώσεις.

ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Από τον περασμένο Μάιο οργανώσεις μαζεύουν ηλεκτρονικές υπογραφές για να σταματήσουν τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα τους.

Μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει το συγκεκριμένο έγγραφο περισσότερα από 352.000 άτομα. Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια είναι ο Κένζι Ουτσουνομίγια. Ο 74χρονος δικηγόρος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι πρέπει η ζωή των πολιτών να μπει σε πρώτο πλάνο και όχι οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

«Η ιδιαίτερα γρήγορη ταχύτητα με την οποία συλλέχθηκαν υπογραφές στην πλατφόρμα «Change.org» στην Ιαπωνία, αντικατοπτρίζει την κοινή γνώμη. Αυτήν την φορά, το ερώτημα είναι πού δίνουμε προτεραιότητα. Στην ζωή ή σε μια τελετή και μια εκδήλωση που ονομάζεται Ολυμπιακοί Αγώνες», είπε με νόημα ο Ουτσουνομίγια.

Παράλληλα πέταξε το μπαλάκι στην πλευρά του κυβερνήτη του Τόκυο να ζητήσει από την ΔΟΕ την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων: «Η ΔΟΕ έχει το δικαίωμα να λάβει την απόφαση να ακυρώσει τους Αγώνες ή όχι, αλλά το Τόκιο, ως πόλη υποδοχής, πρέπει να παροτρύνει την ΔΟΕ να ακυρώσει τους Αγώνες».

ΠΟΛΕΙΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Την ίδια ώρα 40 από τις 500 πόλεις της Ιαπωνίας που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής πολιτισμών και φιλοξενίας αποστολών για την προετοιμασία τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων την απέσυραν.

Οι Ιάπωνες είχαν δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο όποιες χώρες ήθελαν θα έστελναν αποστολές σε διάφορες πόλεις της χώρας για να μπορέσουν οι αθλητές τους να εγκλιματιστούν πριν από τους Αγώνες. Σε αυτό το πλαίσιο είχαν προγραμματιστεί εκδηλώσεις για να γνωρίσουν οι αθλητές την κουλτούρα της χώρας.

Ήδη, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δεν θα στείλουν νωρίτερα αθλητές τους στην Ιαπωνία ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξουν και άλλες χώρες.

Πηγή: sport24

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Roland Garros: Μυθικός Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία στο Παρίσι καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί σε τελικό Grand Slam ...