Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Το τελευταίο ανάχωμα της δημοκρατίας είναι οι πολίτες- Γράφει ο Πάρις Κουκουλόπουλος

Το τελευταίο ανάχωμα της δημοκρατίας είναι οι πολίτες- Γράφει ο Πάρις Κουκουλόπουλος

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Πιστή στο ραντεβού της η ΕΛΣΤΑΤ έδωσε και φέτος στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία των περιφερειακών λογαριασμών για το έτος 2018 καθώς και τα αναθεωρημένα στοιχεία για την περίοδο 2000-2018. Στους σχετικούς πίνακες βλέπουμε κάθε χρόνο την εξέλιξη του εθνικού και του περιφερειακού εισοδήματος με όρους Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας (ΑΠΑ), σύμφωνα πάντα με τη βάση υπολογισμού της EUROSTAT.

 

Έχω τονίσει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια ότι στη Δυτική Μακεδονία, ιδιαίτερα στην Κοζάνη και τη Φλώρινα, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιβλήθηκε ένα τέταρτο μνημόνιο πολύ βαρύτερο από τα τρία που βίωσε με επώδυνο τρόπο όλη η χώρα. Τα επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν δυστυχώς αυτή την εκτίμηση και μάλιστα με κραυγαλέο τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα οι πίνακες της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι το εισόδημα στη χώρα το 2018 έκλεισε περίπου εκεί που ήταν και το 2014, για την ακρίβεια μειωμένο κατά 0,5%. Μετά δηλαδή την καταβάρθρωση που προκάλεσαν Τσίπρας-Καμμενος-Βαρουφακης το πρωτο εξάμηνο 2015 η οικονομία ισορρόπησε τέσσερα χρόνια αργότερα.

Η Δυτική Μακεδονία την ίδια περίοδο είδε το εισόδημα της να μειώνεται -18,5% με την Κοζάνη να παρουσιάζει μείωση -20,6% και από κοντά η Φλώρινα με -19,9%. Τα Γρεβενά αντίστοιχα είδαν μείωση -5,8% και η Καστοριά -10,4%.

Πίσω από τους ψυχρούς αριθμούς είναι οι άνεργοι, τα λουκέτα, η ασφυξία της αγοράς και η ακατάσχετη αιμορραγία με τη φυγή των νέων μας.

Τα πιο πάνω στοιχεία αναδεικνύουν με ανάγλυφο τρόπο τρεις μεγάλες αλήθειες.

1.Η κρίση που βιώνουμε στον τόπο μας έχει ονοματεπώνυμο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το γεγονός ότι οι εν λόγω είχαν απόλυτη κυριαρχία στην περιοχή με 7 στους 10 βουλευτές και τον έλεγχο της περιφέρειας, εκτός από την κυβέρνηση, καθιστά την ευθύνη τους πολύ συγκεκριμένη και βαριά.

2.Η βίαιη απολιγνιτοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση ΝΔ στερείται όχι μόνο λογικής, αλλά και ηθικής βάσης και η ανηλεής επίθεση στην περιοχή με το σχέδιο νόμου για τα Πανεπιστήμια φέρνει τα πράγματα στο απροχώρητο• πρόκειται για ένα πέμπτο ακόμα βαρύτερο μνημόνιο. Οι συνθήκες κυριαρχίας σήμερα έχουν αντιστραφεί και η ΝΔ έχει τους 7 στους 10 βουλευτές και τον έλεγχο της περιφέρειας εκτός από την κυβέρνηση. Αν δε θέλουν να χαρακτηριστούν κι αυτοί μοιραίοι σαν τους προηγούμενους οφείλουν να αντιδράσουν.

3.Η τοπική κοινωνία πρέπει να βρει το κουράγιο και τους τρόπους, ώστε ενωμένη σε κοινούς στόχους να ορθώσει το ανάστημα της. Το μέλλον του τόπου μας είναι εθνική υπόθεση και αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλη τη χώρα. Το τελευταίο ανάχωμα της δημοκρατίας είναι οι πολίτες.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ vs ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ! – Γράφει ο Ρουσσάκης Σαρ. Πολυχρόνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail -Ρωτάω έναν κομμουνιστή: *Ποιος είναι κομμουνιστής;* -«Αυτός που διαβάζει Μάρξ και Λένιν», μου απαντά! -*Ο.Κ και αντικομμουνιστής* τον ...