Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Παραπολιτικά > ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 27/1 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 27/1 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

  • Απόλυτα μουδιασμένη η αγορά της Πτολεμαΐδας, με το click-away να μην αποδίδει καρπούς. Κινητοποιήσεις ετοιμάζονται, ανάλογα και με την εξέλιξη των απαγορεύσεων.

 

  • Αίτημα για συζήτηση του μείζονος θέματος της μετεγκατάστασης στο ΔΣ Κοζάνης κατέθεσε ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Ακρινής. Η Δημοτική Αρχή δυστυχώς, έχει πολύ χαμηλά αντανακλαστικά στο εν λόγω θέμα. Κοιτάζει το χωριό να διχάζεται, τις κυβερνήσεις να πηγαινοέρχονται, και αφήνει το χρόνο να περνάει.

 

  • Για συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με τη δημιουργία ΧΥΤΑΜ αμιάντου στα πρώην ΜΑΒΕ, τοποθετήθηκε ο Γιώργος Κασαπίδης, μετά από ερωτήματα δημοσιογράφων στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Όπως τόνισε όμως, δεν έχει παρθεί καμία απόφαση, η περιφέρεια ανοίγει τις διαδικασίες σε επιτροπή περιβάλλοντος και παραγωγικής ανασυγκρότησης «δίνοντας λόγο και φωνή για να κατατεθούν οι απόψεις».

 

  • Καλό θα είναι, όποια θέματα αποφασίζει να ανοίξει, να τα κλείνει κι όλας. Δεν χρειάζεται να τα «μαζεύει» μόλις δέχεται πίεση. Μην ξεχνάμε ότι είναι ένας από τους λίγους αυτοδύναμους περιφερειάρχες. Η ένταση της πολιτικής του βούλησης αξιολογείται. Και ανεξάρτητα από τον απαραίτητο διάλογο με την κοινωνία, όταν ο Περιφερειάρχης εισηγείται ένα θέμα, οφείλει να το υπερασπίζεται με σθένος. Καλό στον εαυτό του θα κάνει.

 

  • Μουδιασμένη η περιοχή και για τις επενδύσεις σε ΑΠΕ. Αντιδράσεις για το πλωτό φωτοβολταϊκό, και καταψήφιση έργων από αυτοδιοικητικά όργανα. Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση κινείται σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος, έχοντας «φιλοεπενδυτικές» διαθέσεις. Ας μας πει κάποιος τελικά, αν πρέπει, αν θέλουμε, και τελικά αν θα εγκατασταθούν επενδύσεις ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία. Γιατί όλος αυτός ο διάλογος των τελευταίων μηνών, κινδυνεύει να καταλήξει αντιπαραγωγικός. Τελοσπάντων, ας βάλουμε άλλα ζητήματα στην ατζέντα.

 

  • Καθιερώθηκε η 6η απογευματινή κάθε Παρασκευής, για την ανακοίνωση της παράτασης (ή μη) των μέτρων στην Εορδαία. Πλέον περιμένουμε άπαντες να ακούσουμε τα νέα από τον Υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά, με τα στοιχήματα να δίνουν και να παίρνουν, αλλά και ένα διάχυτο αίσθημα απαισιοδοξίας αλλά και αδικίας, στους δημότες της Εορδαίας.

    Σε εξέλιξη ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα Νοσοκομεία μας, με τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Το θετικό μήνυμα που όλοι χρειαζόμαστε. Έρχεται και η σειρά μας..

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

«Καμπανάκι» Κασαπίδη για την αύξηση κρουσμάτων στους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Γρεβενών

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Καμπανάκι για έξαρση του κορωνοϊού στους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Γρεβενών, σήμανε ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, με video ...