Αρχική > Παραπολιτικά > ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 26/6 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 26/6 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


  • Ιστορική μέρα για την Πτολεμαΐδα η χθεσινή. Ανακοινώθηκε επιτέλους, μετά από 31 χρόνια η ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής της επέκτασης του σχεδίου πόλης. Χιλιάδες συμπολίτες μας δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους και παρέμεναν με δεμένα τα χέρια. Το θέμα είχε αναδείξει πολλές φορές ο «Παλμός» εκφράζοντας την αγωνία των «ομήρων», που πλέον είναι ελεύθεροι να χτίσουν, ανοίγοντας προοπτικές για να «αναπνεύσει» η πόλη προς εκείνη την κατεύθυνση. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει ο λαός.

 

  • Σημαντική ήταν η συμβολή των δύο προηγούμενων περιφερειακών αρχών στο θέμα, με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Πλακεντά να εξασφαλίζει την πληρωμή της οφειλής στο μελετητή που ήταν ένα από τα μεγάλα αγκάθια για το θέμα. Διαβάζουμε το σχετικό ρεπορτάζ του «Π» της 18ης Οκτωβρίου του 2016: «Το Π.Σ. ενέκρινε ειδικότερα την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Πλακεντά, για τη διάθεση ποσού ύψους 778.291,86 ευρώ από το ΕΑΠ (Τοπικό Πόρο) για την αποπληρωμή της μελέτης της Πράξης Εφαρμογής επέκτασης πόλεως Πτολεμαΐδας. Ο αντιπεριφερειάρχης μίλησε για «μια ιστορική μέρα για την Πτολεμαΐδα και την Εορδαία» και ευχαρίστησε το Περιφερειακό Συμβούλιο «για τη διάθεση που έδειξε να λυθεί ένα θέμα που ταλαιπωρεί εδώ και 26 χρόνια πολλούς εκατοντάδες δικαιούχους οι οποίοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα ακίνητά τους.»»

 

  • Μπορεί η κ. Παπαευαγγέλου να χτυπάει το καμπανάκι για την επιδημιολογική κατάσταση στην Πτολεμαΐδα, η κατάσταση όμως στα Νοσοκομεία βελτιώνεται κατά πολύ. Το Μποδοσάκειο φλερτάρει με το να γίνει μονοψήφιος ο αριθμός των νοσηλευόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ το Μαμάτσειο βρίσκεται σε αντίστοιχη κατάσταση.

 

  • Έσπασε προχθές το φράγμα των 5.000.000 εμβολιασμών. Σε πανηγυρική ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξειδικεύει τους αριθμούς λέγοντας πως αυτή την στιγμή 1.810.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως ενώ 3.280.000 είναι αυτοί που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση. Ανοίγουν επίσης σήμερα, τα ραντεβού εμβολιασμών για τους πολίτες ηλικίας 35-39 ετών με όλα τα εμβόλια.

 

  • Με μεγάλες ταχύτητες φαίνεται να κινείται η ομάδα του κ. Μουσουρούλη, στη διαμόρφωση και υλοποίηση του ΣΔΑΜ για τη Δυτική Μακεδονία. Η συνέντευξη του επικεφαλής του ΣΔΑΜ στον «Π» έβγαλε ειδήσεις, με σημαντικότερη το ειδικό φορολογικό καθεστώς.

 

  • Τέλος τα προβλήματα κυβερνησιμότητας στην αυτοδιοίκηση. Με τον νέο νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών, εξασφαλίζεται η δυνατότητα του νικητή των εκλογών να διοικήσει. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το νέο εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών και η αύξηση της θητείας των αιρετών διοικήσεων, διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα των Δήμων, παρέχουν τον απαραίτητο πολιτικό χρόνο για να υλοποιηθούν οι προγραμματικές θέσεις που τέθηκαν υπόψη των πολιτών, ενώ εξασφαλίζεται και η εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που έχουν αποδοχή από τις τοπικές κοινωνίες.»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Καστοριά: Μεγάλη φωτιά στο Μονόπυλο – Επιχειρούν πάνω από 20 πυροσβέστες και 2 καναντέρ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στο Μονόπυλο Καστοριάς – Επιχειρούν πάνω από 20 πυροσβέστες και ...