Αρχική > Παραπολιτικά > Το ΣΤΙΓΜΑ 09/12 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

Το ΣΤΙΓΜΑ 09/12 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

  • Γινόμαστε όλοι μάρτυρες της υπερβολικής αύξησης των παραγγελιών από ηλεκτρονικά καταστήματα. Δυστυχώς, τα περισσότερα από αυτά τα δέματα που βλέπουμε στοιβαγμένα σε παλέτες έξω από τα γραφεία των «κούριερς», μπορούσαν να γίνουν από καταστήματα της περιοχής που λειτουργούν και με ηλεκτρονικό τρόπο. Καλό θα είναι να στηρίξουμε τα καταστήματα της πόλης μας, ειδικά αυτή την περίοδο που το έχουν ανάγκη περισσότερο παρά ποτέ.

 

  • Αρνητικός πρωταγωνιστής της εβδομάδας ο Χρήστος Ζευκλής, ο οποίος προσπάθησε να προλάβει τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και να προηγηθεί της τοποθέτησης του Ν. Χαρδαλιά, χωρίς να απαντά ευθέως και στα κρίσιμα ερωτήματα που γεννήθηκαν. Θυμίζουμε πως ο κ. Χαρδαλιάς ήρθε με το ελικόπτερο του, πένεψε τη σχολή μας, είπε ότι θα την αναβαθμίσει, και από τότε τον ψάχνουμε….

 

  • Ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς με άρθρο που υπογράφει και δημοσιεύτηκε στον Τύπο, επικοινώνησε το μήνυμα που εκπέμπει η δημιουργική συμμετοχή του Δήμου στη διαβούλευση για το masterplan, επαναλαμβάνοντας πως η όποια μετάβαση πρέπει να γίνει με όρους δικαιοσύνης. Έχει τη σημασία του, το ότι επιλέγει να τοποθετείται όχι με τεχνικούς όρους, αλλά με όρους που έχουν να κάνουν με ηθικά ζητήματα, προσεγγίζοντας την κοινή λογική.

 

  • Επειδή άρχισαν οι τοπικιστικές εκρήξεις στο Δημαρχείο Κοζάνης με τα «περιφερειακά» νοσοκομεία (ή τα «περιφερειακού χαρακτήρα» όπως πλέουν τα λένε, ίσως πρέπει να καταγράψουμε που βρισκόμαστε. Μέρα παρά μέρα ακούμε για τις (καθ” όλα θεμιτές) επεκτάσεις του Μαμάτσειου και τα λεφτά που (καλώς) δίνει η Περιφέρεια γι΄αυτές. Στην Πτολεμαΐδα, προσπαθούν εδώ και 4 χρόνια να βάψουν το Μποδοσάκειο, και ούτε αυτό δεν «επιτρέπεται» από τους γνωστούς αγνώστους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Όταν μπλοκάρεται διαρκώς ένα τόσο απλό έργο, τι να πούμε για τα σύνθετα;

 

  • Για τις δηλώσεις Μαλούτα και τη μελέτη βιωσιμότητας για το νέο νοσοκομείο που πρότεινε να γίνει, ο κ. Πλακεντάς, μεταξύ άλλων απάντησε: «Αυτό είναι θέμα που αφορά τον κ .Μαλούτα και τον Δήμο Κοζάνης. […] Στην λογική της περιφερειακής διάστασης, από άποψη υποδομής και γιατρών, υπάρχει νοσοκομείο και υπηρετεί περιφερειακή διάσταση και χωροταξικά βρίσκεται στο μέσο της Δυτικής Μακεδονίας».

 

  • Δεν πέφτουν τα κρούσματα του ιού στην περιοχή. Η ανησυχία μεγάλη και η ανάγκη για ακόμα πιο πιστή τήρηση των μέτρων ακόμα μεγαλύτερη. Πολλοί αρχίζουν να μιλούν για ελλιπείς ελέγχους από τις Αρχές.

 

  • e-Νιφάδα φέτος. Πάει και το καράβι, πάνε και οι δράσεις. Από τον υπολογιστή φέτος, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε γεύση από Χριστούγεννα, με τις τηλε-δράσεις του Δήμου Εορδαίας και της «Νιφάδας».

 

  • «Εορδαία ΕΜΕΙΣ»: Η καινούργια πλατφόρμα δράσεων του Δήμου Εορδαίας με η μορφή ενός τοπικού δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης που μεταξύ άλλων φιλοδοξεί να συντονίσει τις εθελοντικές κινήσεις. Το πρότζεκτ φαίνεται πολύ οργανωμένο και το «τρέχει» η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού Ρούλα Σεβαστού. Δυστυχώς, ο συντονισμός εθελοντικών δράσεων από το Δήμο Εορδαίας (και γενικότερα), είχε ατονίσει από τα τέλη του 2014.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 2.691 νέα κρούσματα (7/5) – 43 στην ΠΕ Κοζάνης – Πόσα εντοπίζονται στη Δ. Μακεδονία

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στα 2.691 τα νέα κρούσματα – 749 οι διασωληνωμένοι, 63 θάνατοι, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ Στη Δ. Μακεδονία: ...