Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Το σχόλιο του ‘e-ptolemeos.gr’ για το δρόμο Γρεβενά-Τρίκαλα: Πράγματι μεγάλες οι ευθύνες της Περιφέρειας

Το σχόλιο του ‘e-ptolemeos.gr’ για το δρόμο Γρεβενά-Τρίκαλα: Πράγματι μεγάλες οι ευθύνες της Περιφέρειας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αίσθηση προκάλεσε η ανάδειξη του θέματος από τον «Πτολεμαίο»:

Ακυρώνεται έργο βελτίωσης του δρόμου Γρεβενά-Τρίκαλα – Γραφειοκρατία και έλλειψη πολιτικής βούλησης – Μεγάλες οι ευθύνες της Περιφέρειας για τη διαρκή απομόνωση των Δυτικομακεδόνων 

—-

Επιστολή λάβαμε από τον Δ/ντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με το θέμα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Σημείωση σύνταξης:

Ευχαριστούμε τον κ. Αναγνώστου, Δ/ντη των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αναγνώστου για την επιστολή που μας απέστειλε, η οποία συμβάλλει στην περαιτέρω ενημέρωση του κοινού για το εν λόγω έργο. Η επιστολή είναι διαφωτιστική, ρίχνει φως στο τι ακριβώς συνέβη στα επιμέρους ζητήματα και δείχνει την ευαισθησία του υπογράφοντα.

Δεν αμφιβάλλαμε ποτέ για το πολύ σοβαρό έργο που γίνεται από τη συγκεκριμένη διεύθυνση και από τους έμπειρους μηχανικούς της, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και ικανοί δημόσιοι λειτουργοί. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Μηχανικοί της Δ/νσης έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες με ορθό τρόπο.

Προφανώς σε ένα τέτοιο θέμα που έγκειται στο συντονισμό δομών της Αυτοδιοίκησης και του Κράτους, δεν μπορεί κανείς να αποδώσει ευθύνες σε στελέχη υπηρεσιακά. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η διεκπεραίωση τέτοιων ζητημάτων και εμπλοκών είναι ζήτημα βαθιά πολιτικό. Το να προκηρύσσει ένας ΟΤΑ ένα έργο και να μην μπορεί να συντονίσει ο Διοικών τις υπηρεσίες τις οποίες διοικεί είναι ζήτημα πολιτικό. Και οι ευθύνες φυσικά είναι πολιτικές. Οπότε οφείλει ο πολιτικός προϊστάμενος να τις αναλάβει.

Ειδικά στην περίπτωση της Αναθέτουσας Αρχής του εν λόγω έργου, υπάρχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας έχει ιδιαίτερα καλή και στενή σχέση και συνεργασία με το Κράτος, την Κυβέρνηση και τους κορυφαίους Υπουργούς της. Μάλιστα αυτό θεωρείται «πλεονέκτημα» για τους Δυτικομακεδόνες, το ότι δηλαδή ο δικός μας Περιφερειάρχης είναι κοντά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.  Κι όμως, είδαμε ότι δεν κατάφερε, ή δεν προσπάθησε, να λύσει ένα τόσο απλό θέμα με μια υπηρεσία του κράτους (Αποκεντρωμένη Διοίκηση) !

Δίνοντας την αρμόζουσα πολιτική διάσταση στο θέμα, και έχοντας την άποψη πως τα προβλήματα που δεν λύνονται υπηρεσιακά, πρέπει να λύνονται πολιτικά, συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως οι ευθύνες της Περιφέρειας είναι μεγάλες.

Ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι καθόλου άστοχος. Είναι εύστοχος γιατί όταν ένας ΟΤΑ παίρνει μία πολιτική απόφαση να ξεκινήσει να ξοδεύει χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου για να κάνει ένα έργο, πρέπει να έχει εξασφαλίσει ότι έργο θα γίνει. Εν προκειμένω και λεφτά ξοδεύτηκαν, και εργατοώρες των υπηρεσιών ξοδεύτηκαν, και έργο δεν έγινε.

Ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι καθόλου άδικος. Άδικο είναι, όταν γίνεται ένα έργο να κόβουμε κορδέλες, και όταν δεν γίνεται να κρυβόμαστε πίσω από υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών. Αυτό κάνει ο κ. Καρυπίδης.

Και επειδή όπως ξαναείπαμε το ζήτημα είναι άκρως πολιτικό, θα περίμενε κανείς τον ίδιο τον Περιφερειάρχη να ενημερώσει την κοινή γνώμη για την ακύρωση του έργου.

Από τη σύνταξη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team