Αρχική > Επιχειρήσεις > Το σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS PROJECTS πιο κοντά στην Εγνατία

Το σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS PROJECTS πιο κοντά στην Εγνατία

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Από το σχήμα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS PROJECTS αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητήσει βελτιωμένη προσφορά το ΤΑΙΠΕΔ για την Εγνατία Οδό.
Η επιλογή να ζητηθεί από έναν από τους δύο διεκδικητές καλύτερο τίμημα φανερώνει ότι η διαφορά ανάμεσα στις δυο προσφορές ήταν πάνω από 15%, συνεπώς το Ταμείο οδηγήθηκε βάσει των όρων στον διαγωνισμό σε εκείνον που υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά.
Σε περίπτωση που η νέα προσφορά ικανοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, τότε ο προτιμητέος επενδυτής για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού θα είναι εκτός απροόπτου το σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS PROJECTS.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), συνεδρίασε και αποφάσισε να ζητήσει μία βελτιωμένη προσφορά για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της για χρονική περίοδο 35 ετών.

Δύο επενδυτικά σχήματα κατέθεσαν δεσμευτικές επενδυτικές προσφορές για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση από το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται για:

1) VINCI HIGHWAYS S.A.S. – VINCI CONCESIONES S.A.S. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΑΒΑΞ Α.Ε.

2) ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A.

 

Πηγή: https://www.ot.gr/

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Ολοκλήρωση αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του 3ου κύκλου του καθεστώτος του «Μηχανολογικού Εξοπλισμού» του Ν.4399/2016 για τα επενδυτικά σχέδια που ...