Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 > Το μεγάλο έργο που οραματίζεται για το Δήμο Εορδαίας παρουσίασε η Ιωάννα Ανδρονικίδου – Στη συγκέντρωση της “Εορδαϊκής Ανατροπής”

Το μεγάλο έργο που οραματίζεται για το Δήμο Εορδαίας παρουσίασε η Ιωάννα Ανδρονικίδου – Στη συγκέντρωση της “Εορδαϊκής Ανατροπής”

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Να κάνουν οι πολίτες του Δήμου Εορδαίας την ερχόμενη Κυριακή των εκλογών το καθήκον τους και να πάνε να ψηφίσουν και να μην διαμαρτυρηθούν απέχοντας από τις εκλογές, «γιατί διακυβεύεται το μέλλον όλων μας», λαμβάνοντας υπόψη τη διαδρομή του καθενός υποψηφίου δημάρχου, τι δηλαδή έκανε ο καθένας ή τι δεν έκανε στην μέχρι τώρα πορεία του σε σχέση με τα κοινά, σε σχέση με τον τόπο μας.

Το παραπάνω κάλεσμα έστειλε η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας Ιωάννα Ανδρονικίδου, μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού “Εορδαϊκή Ανατροπή”, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, τονίζοντας ότι «είναι καιρός να σταματήσει να διοικείται η Πτολεμαΐδα σαν Τοπική Κοινότητα, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας.»

Η Ι. Ανδρονικίδου ανέφερε ειδικότερα ότι ο Πτολεμαΐδιώτης και ο Εορδαίος έχει πέντε επιλογές στις δημοτικές εκλογές. Αν όμως θέλει να ψηφίσει τοπικά- Πτολεμαϊδιώτικα, τοπικά Εορδαϊκά, τότε ο συνδυασμός της είναι η μόνη επιλογή, «επειδή είμαστε οι μόνοι ανένταχτοι, ανεξάρτητοι και αδέσμευτοι, χωρίς κηδεμόνες και χορηγούς που δημιουργούν ομηρίες», επισημαίνοντας ότι το μόνο που ενδιαφέρει το συνδυασμό της «είναι ο τόπος μας». Γι’ αυτό τον τόπο, πρόσθεσε, το πρόγραμμα της “Εορδαϊκής Ανατροπής” χωρίζεται σε ένα βραχυπρόθεσμο τμήμα και ένα μεσοπρόθεσμο, αναφορικά με: το τι έχει ο Δήμος στο ταμείο του, τι έσοδα περιμένει, τι οφείλει και σε ποιους, να εξασφαλιστεί η επάρκεια της Τηλεθέρμανσης, αλατιού και μηχανημάτων για να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι τον χειμώνα. Γραφείο άμεσης αποκατάστασης βλαβών με ειδικό τηλεφωνικό κέντρο. Δραστηριοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου και με αύξηση του προσωπικού όπου αυτό αναγκαίο. Δημοτική κοινωνική πρόνοια για τις ευπαθείς ομάδες, τακτοποίηση των αδέσποτων σκύλων εντός διμήνου, αλλά και αντιμετώπιση της καθημερινότητας (λακκούβες, καθαριότητας, διαβάσεις πεζών κ.λ.π.).

Η κ. Ανδρονικίδου αναφέρθηκε στο όραμά της για ένα έργο που θα φέρει ανάπτυξη στον τόπο και θα είναι ένα τεράστιο Λούνα Παρκ, σε μεγάλο ανενεργό ορυχείο του Δήμου για τουριστικούς λόγους. Θα έχει, είπε, εξέδρες παρατήρησης και καφετέριες στα χείλη του ορυχείου, ασανσέρ για κατάβαση και για σύγχρονη παρατήρηση της γεωλογικής διαστρωμάτωσης, ανεμοσχοινογέφυρες, μικρο-κυκλοτερή, οδοντωτό σιδηρόδρομο, δυνατότητα αναρριχητικής δραστηριότητας, αερόστατα για παρατήρηση από αέρος, εστιατόρια, παιδικές χαρές, θεματικά πάρκα. Πρόκειται, είπε «για ένα χρυσωρυχείο και εκεί που υπάρχουν χρυσωρυχεία εκεί τρέχουν οι χρυσοθήρες, αυτοί που θα βάλουν τα κεφάλαια για την υλοποίηση του οράματος.» Τόνισε μάλιστα πως το έργο αυτό θα είναι το μοναδικό  και το μεγαλύτερο στο είδος του σε όλη τη χώρα και στα Βαλκάνια, «ένα έργο που θα αλλάξει τον τόπο, θα φέρει κόσμο, χρήμα και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας όχι μόνο για την Εορδαία αλλά για ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.»

Παρουσίασε τέλος τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της “Εορδαϊκής Ανατροπής», ευχαριστώντας τους που μοιράστηκαν το όραμά της για την ανάπτυξη της περιοχής και στρατεύτηκαν στον αγώνα για να μπορέσει να πάρει το δρόμο της υλοποίησης το όραμα αυτό.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Πέθανε ξαφνικά ο πρώην αντινομάρχης Κοζάνης και περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Νανόπουλος-Το γεμάτο συγκίνηση μήνυμα του Πάσχου Μητλιάγκα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Είναι από τις ειδήσεις που σε συγκλονίζουν και σε διαλύουν. Τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου , έφυγε ...