Αρχική > Προτάσεις > «Το Κορίτσι με τα κρίνα» – Η βραβευμένη ταινία για τη Γενοκτονία των Ποντίων (Video)

«Το Κορίτσι με τα κρίνα» – Η βραβευμένη ταινία για τη Γενοκτονία των Ποντίων (Video)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Την ταινία animation «Το Κορίτς με τα κρίνα», η οποία «αγγίζει» το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παρουσιάζει στο κοινό ο Κατερινιώτης δημιουργός Δημήτρης Πουρσανίδης. Μια ταινία καθ’ όλα επίκαιρη, καθώς σε λίγες μέρες είναι η επέτειος της
Η ταινία διαγράφει εδώ και δύο χρόνια τη δική της επιτυχημένη πορεία, έχοντας βραβευθεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ και έχοντας βρει σημαντική ανταπόκριση καθώς προσπαθεί, όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook ο δημιουργός, να αναδείξει ένα φλέγον ζήτημα με μια νέα ματιά.
Ο Δημήτρης Πουρσανίδης γεννήθηκε το 1991 στην Ολλανδία και έκανε σπουδές Interacive Animation στο Άμστερνταμ. Σήμερα κατοικεί στην Κατερίνη.
«Το Κορίτσι με τα κρίνα» – Η βραβευμένη ταινία για τη Γενοκτονία των Ποντίων
Μιλώντας αποκλειστικά στον «Ντελάλη», ο Δημήτρης εξηγεί γιατί ασχολήθηκε με την Γενοκτονία των Ποντίων:
«Αποφάσισα να ασχοληθώ με το θέμα χρησιμοποιώντας μια διαφορετική οπτική. Συνειδητοποίησα ότι η χρήση της νέας τεχνολογίας σε συνδυασμό με την τέχνη θα μπορούσε να καταστήσει πολύ πιο ενδιαφέρον ένα τόσο δύσκολο θέμα.
Με αυτήν την ταινία στόχευσα κυρίως στο διεθνές κοινό, το οποίο είναι σαφώς πιο εξοικειωμένο με το animation και ταυτόχρονα καθόλου ενημερωμένο για το ποντιακό ζήτημα.
Κρίνοντας από την εξαιρετική πορεία της ταινίας, τη συμμετοχή σε πολυάριθμα φεστιβάλ υψηλού κύρους, και τα βραβεία που απέσπασε, νομίζω ότι η επιλογή μου ήτανε πολύ σωστή».
«Το Κορίτσι με τα κρίνα» – Η βραβευμένη ταινία για τη Γενοκτονία των Ποντίων
Όσον αφορά τα νέα του σχέδια ο Δημήτρης απαντά:
«Αυτή τη στιγμή, ασχολούμαι με κάτι εντελώς διαφορετικό το οποίο έχει να κάνει με τις διαπροσωπικές σχέσεις και την αλαζονεία του ανθρώπου, αλλά μελλοντικά σκοπεύω να επιστρέψω στο θέμα του ποντιακού ελληνισμού, ενδεχομένως χρησιμοποιώντας μια διαφορετική μορφή τέχνης».
Κλείνοντας ο Κατερινιώτης δημιουργός σημειώνει:
«Τελειώνοντας, θα ήθελα να ενημερώσω ότι η ταινία ολοκληρώνει τον κύκλο της συμμετοχής σε φεστιβάλ με το “International Pontian Film Festival 2021” (Αυστραλία), που πραγματοποιείται τις επόμενες ημέρες διαδικτυακά, και στο οποίο υπάρχει και βραβείο κοινού. Κάθε στήριξη προς το “Κορίτσι με τα Κρίνα” είναι ευπρόσδεκτη!»
Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία!
Πηγή: Ο Ντελάληςταιν

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

3 συμβουλές για να οργανώσετε την ντουλάπα σας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Κορίτσια, θα αρχίσουμε με το ότι σας καταλαβαίνουμε. Υπάρχουν αμέτρητα γυναικεία ρούχα και τα λατρεύουμε όλα. Λατρεύουμε επίσης ...