Αρχική > Παραπολιτικά > Το ημερολόγιο της “Θρακικής Εστίας” – Από τα Παραπολιτικά του Παλμού 16/01/2019

Το ημερολόγιο της “Θρακικής Εστίας” – Από τα Παραπολιτικά του Παλμού 16/01/2019

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Συνεχίζει την εξαιρετική παράδοση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Θρακικής Εστίας Εορδαίας, να εκδίδει κάθε χρόνο το ημερολόγιό της, που πάντα εμπεριέχει μία ενδιαφέρουσα θεματολογία.
Το ημερολόγιο του 2019 έχει θέμα “Πτολεμαΐδα Νοσταλγικό παρελθόν” και πράγματι ξυπνά μνήμες, για την Πτολεμαΐδα της καρδιάς μας, που πλέον δεν υπάρχει.
Στην καλαίσθητη – πολύχρωμη έκδοση, παρελαύνουν παλαιές φωτογραφίες της πόλης μας, με έμφαση στα δημόσια κτίρια που σήμερα δεν υπάρχουν.
Δυστυχώς τα κτίρια που επιζούν είναι ελάχιστα, μεταξύ των οποίων το κέντρο Γεωργικής Έρευνας η οικία του αγροκτήματος Πτολεμαΐδας, και τα δύο έργα του αδικοχαμένου μηχανικού Διομήδη Βασιλειάδη.
Από αυτά, το μεν Υδραγωγείο χρήζει άμεσης αναπαλαίωσης – αποκατάστασης και η οικία του, (μετέπειτα αγοράσθηκε από τον Ιατρό Ευαγγελίδη) επί της οδού 25ης Μαρτίου, χρήζει άμεσης διάσωσης.
Θα χαρακτηρίζαμε το ημερολόγιο της Θρακικής Εστίας Εορδαίας, ως “συλλεκτικό”, χρήσιμο για κάθε πολίτη και αναδιφητή – μελετητή της Ιστορίας της πόλης μας και μπορεί να αποτελέσει βάση για μία συζήτηση σε σχέση με το παρελθόν της Πτολεμαΐδας.

Δείτε όλα τα Παραπολιτικά εδώ…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team