Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Το Δ.Σ. της ΔΙΑΔΥΜΑ θα αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα για τα απορρίμματα της Κέρκυρας

Το Δ.Σ. της ΔΙΑΔΥΜΑ θα αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα για τα απορρίμματα της Κέρκυρας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


24.000 ΤΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 2020 ΚΑΙ 50.000 ΤΟΝΟΥΣ ΣΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΡΙΕΤΙΑΣ-Στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων της περιοχής

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΙΑΔΥΜΑ θα κληθεί να αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεδρίασή του, για το ενδεχόμενο επεξεργασίας των απορριμμάτων της Κέρκυρας, από τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων(ΜΕΑ) της ΕΠΑΔΥΜ, που λειτουργεί εντός του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Σε κάθε περίπτωση ο σχεδιασμός αφορά το  επόμενο χρονικό διάστημα των τριών ετών, μέχρι να ολοκληρωθεί η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων της Κέρκυρας.

Μάλιστα για το θέμα πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπό τον γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, παρόντων όλων βουλευτών Κέρκυρας, της περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και των τριών δημάρχων του νησιού, αλλά και παρουσία εκπροσώπων της ΔΙΑΔΥΜΑ.

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στον «Π» ο διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ Δημοσθένης Μαυρίδης, οι εκπρόσωποι της επιχείρησης παραβρέθηκαν στη συνάντηση για να δώσουν πληροφορίες από τεχνικής άποψης, ως προς τη δυνατότητα επεξεργασίας των απορριμμάτων και όχι την ταφή τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επίμαχη ποσότητα απορριμμάτων αγγίζει τους 24.000 τόνους απορριμμάτων για το 2020 και σε ορίζοντα τριετίας  θα φτάσει κοντά στους 50.000 τόνους.

Σε κάθε περίπτωση όλες οι πλευρές ξεκαθαρίζουν πως τις όποιες αποφάσεις θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του την ερχόμενη εβδομάδα, όπου και τα μέλη του θα κληθούν να ταχθούν υπέρ ή κατά της απόφασης.

Παρόλα αυτά αξίζει να σημειωθεί πως η πιθανή έλευση των απορριμμάτων της Κέρκυρας στη μονάδα επεξεργασίας που λειτουργεί στην περιοχή, θα έχει οικονομικό όφελος για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς θα επιτευχθεί ο στόχος για τις απαιτούμενες ποσότητες επεξεργασίας από την μονάδα, φέρνοντας εξοικονόμηση πόρων.

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου και Οχημάτων για την Αντιμετώπιση Καταστάσεων Εκτάκτων Αναγκών στην Π.Ε. Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, στην προσπάθεια της να συμβάλει άμεσα στην βελτίωση της ...