Αρχική > Επιχειρήσεις > Τμήμα Μικρομεσαίων ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης: «Υπόσχονται πολλά, δίνουν λίγα σε ελάχιστους»

Τμήμα Μικρομεσαίων ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης: «Υπόσχονται πολλά, δίνουν λίγα σε ελάχιστους»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με ανακοίνωσή του το Τμήμα Μικρομεσαίων ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κοζάνης κάνει λόγο για «άδικο και πρόχειρο» σχεδιασμό των μέτρων στήριξης του λιανεμπορίου, μέτρο που ανακοινώθηκε μετά από δύο μήνες, αναφέροντας τα εξής:

«Μετά την πάροδο 2 μηνών, όπου είχε ακουστεί από τα επίσημα χείλη τόσο του Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη όσο και από τον ίδιο τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, παρουσιάστηκε το μέτρο στήριξης που αφορά επιχειρήσεις μόνο του λιανεμπορίου και ήταν κλειστά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Θεωρούμε κάθε μέτρο στήριξης στην ταλαιπωρημένη και με βίαιο τρόπο οικονομικά στραγγαλισμένη περιοχή μας, καλοδεχούμενο. Δεν μπορούμε όμως να μην επισημάνουμε τον άδικο και πρόχειρο σχεδιασμό (μετά από 2 μήνες!!!) του προγράμματος που ανακοινώθηκε.

  1. Η πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου στην ΠΕ Κοζάνης, κλείδωσε τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις του πολύ νωρίτερα από ότι η υπόλοιπη Ελλάδα και συγκεκριμένα από τις 15 Οκτωβρίου. Θυμίζουμε οτι η Δυτική Αττική μπήκε σε σκληρό lockdown στις 18 Δεκεμβρίου. H πολιτεία είχε υποσχεθεί από την έναρξη του lockdown (Οκτώβριο) έξτρα μέτρα ενίσχυσης (μεγαλύτερη έκπτωση στην επιστρεπτέα 4, δικαιούχοι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες των ΠΕ που έκλεισαν) δεν είδαμε όμως τίποτε απ’ αυτά.
  2. Δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα και καμία αναφορά στους υπόλοιπους κλάδους (εστίαση, παροχή υπηρεσιών, γυμναστήρια, ωδεία, σχολές χορού κ.α.) που είναι κλειστοί σχεδόν ΠΕΝΤΕ μήνες.
  3. Το ύψος της ενίσχυσης είναι πολύ μικρό και ο οριζόντιος χαρακτήρας του άδικος σε σχέση με διαφορετικά μεγέθη επιχειρήσεων και πραγματικών αναγκών. Ελπίζουμε στα κριτήρια επιλεξιμότητας να ληφθούν υπόψη οι αναγκαίοι παράμετροι ώστε η στήριξη να κατευθυνθεί σε επιχειρήσεις που έχουν πραγματική ανάγκη ώστε να καταφέρουν να ανοίξουν πάλι και να μη δούμε σε επανάληψη το φιάσκο του προγράμματος Covid της περιφέρειας, ζητώντας φυσικά και ένα έξτρα μπόνους για την περιοχή μας.

Θα παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στην περιοχή μας, που αυτή η κυβέρνηση αποφάσισε σε μία νύχτα να καταστρέψει το παραγωγικό της μοντέλο, χωρίς να έχει προσδιορίσει ποιο θα είναι το νέο, Δε μπορούν να ξεγελούν με ψέματα και ψίχουλα τους επιχειρηματίες και το λαό.

 

ΤΜΗΜΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ Ν.Ε. Κοζάνης

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

«Άμεση ένταξη του εμπορίου στα Προγράμματα Επανεκκίνησης» : το ισχυρό μήνυμα της έκτακτης κοινής Συνέντευξης Τύπου της ΕΣΕΕ με ΕΣΑ, ΕΣΠ και ΕΣΘ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Τους ισχυρούς κλυδωνισμούς που ήδη υφίστανται χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα στη πιο κρίσιμη καμπή ...