Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Τμήμα Μεταγωγών Γρεβενών: Αναλαμβάνει δράση τον Απρίλιο

Τμήμα Μεταγωγών Γρεβενών: Αναλαμβάνει δράση τον Απρίλιο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τον Απρίλιο ξεκινά την λειτουργία του το Τμήμα Μεταγωγών στα Γρεβενά, το οποίο θα συμβάλει στην ασφαλή μεταφορά βαρυποινιτών κρατουμένων των φυλακών του Φελλίου, ενώ η ύπαρξή του θα αποσυμφορήσει άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, οι οποίες ήταν επιφορτισμένες με τις μεταγωγές, χωρίς να είναι οι κατ’ εξοχήν αρμόδιες.

Σύμφωνα με δήλωση του Γενικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου Παναγιώτη Ντζιοβάρα στο «e-ptolemeos.gr», «η σύσταση του Τμήματος Μεταγωγών Γρεβενών πρόκειται να γίνει τον Απρίλιο, με την υλοποίηση του σχεδίου αναδιοργάνωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.». Με βάση την πρόταση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, εφόσον γίνει δεκτή στο σύνολό της από το Αρχηγείο, το Τμήμα Μεταγωγών Γρεβενών θα διαθέτει περίπου 35 αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί αυτοί θα είναι άρτια εκπαιδευμένοι και καταλλήλως εξοπλισμένοι για τις μεταγωγές βαρυποινιτών και επικίνδυνων κρατουμένων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι φυλακές Φελλίου Γρεβενών έχουν δυναμικότητα 500 κρατουμένων και συνήθως είναι γεμάτες, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό είναι βαρυποινίτες. Επίσης, το Τμήμα Μεταγωγών θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, όπου προσάγονται εβδομαδιαίως δεκάδες άτομα, προκειμένου να δικαστούν για βαριά κακουργήματα. Ακόμη θα εξυπηρετεί όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας, για τυχόν μεταγωγές που έχουν να διεκπεραιώσουν.

Το Τμήμα Μεταγωγών Γρεβενών αρχικά θα εγκατασταθεί στην Κρανιά Γρεβενών, στο κτήριο του Κλιμακίου Συνοριακών Φυλάκων, το οποίο διαθέτει κρατητήρια. Αργότερα θα μετακομίσει στο νέο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών. Πρόκειται για το κτήριο της Σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών, το οποίο προγραμματίζεται να ανακατασκευαστεί. Οι εργασίες πρόκειται να αρχίσουν σε λίγους μήνες και να ολοκληρωθούν σε περίπου ένα έτος.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Νεότερες πληροφορίες για το τροχαίο στη Λευκόβρυση Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αναφορικά με το τροχαίο ατύχημα που συνέβη λίγη ώρα πριν στη Λευκόβρυση Κοζάνης, ...