Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Τμήμα Μαιευτικής: Δυνατότητα αναβάθμισης του πτυχίου τους σε ΑΕΙ έχουν φοιτητές

Τμήμα Μαιευτικής: Δυνατότητα αναβάθμισης του πτυχίου τους σε ΑΕΙ έχουν φοιτητές

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ 6 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τη δυνατότητα να λάβουν τίτλο πτυχίου Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης δίνει το τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου, για εισακτέους περασμένων ετών, αφού πρώτα κάνουν τη σχετική αίτηση και παρακολουθήσουν τον αντίστοιχο αριθμό μαθημάτων. Η αντιστοίχιση αυτή για τους φοιτητές που θα αναβαθμιστούν τα πτυχία τους (με προϋποθέσεις εισαγωγής), είναι πολύ σημαντική για τους εισακτέους που σπούδασαν από το 2013 μέχρι το 2016 στην Πτολεμαΐδα (σ.σ. κατά τα ακαδ. έτη 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016), δεν έχουν λάβει ακόμη το πτυχίο τους και δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις (τέλειωσαν δηλαδή πτυχιακή εργασία, πρακτική άσκηση και δεν χρωστούν μαθήματα).

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον «Π» ο Σεραφείμ Σαββίδης, πρόεδρος του τμήματος Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τόνισε πως αυτό απευθύνεται σε φοιτητές που έχουν ολοκληρώσεις τις υποχρεώσεις τους στο προηγούμενο πρόγραμμα σπουδών, δεν έχουν ξεπεράσει το 12ο εξάμηνο σπουδών και να μην έχουν ορκιστεί. Επίσης, να μην χρωστούν μαθήματα και να έχουν κάνει πρακτική άσκηση και πτυχιακή εργασία.  Σε ό,τι αφορά τους παλιούς αποφοίτους του τμήματος, αυτοί μπορούν να λάβουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών μόνο με κατατακτήριες εξετάσεις.

Μέχρι στιγμής με αιτήσεις που έχουν γίνει στη γραμματεία του τμήματος καλύπτουν τις προϋποθέσεις 3-4 φοιτητές, ενώ θα πρέπει να τονιστεί πως του χρόνου, τον χρόνο μετά από αυτόν, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Πρακτικά δηλαδή, οι περυσινοί εισακτέοι θα μπορούν να αναβαθμίσουν τα πτυχία τους μετά από 4 έτη σπουδών.

Προκειμένου να λάβουν το πτυχία τους από το τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου, οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν έξι επιπλέον μαθήματα.

 

160 οι φετινοί εισακτέοι

Εντωμεταξύ εφέτος 160 φοιτητές πέτυχαν την εισαγωγή τους στο τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου, στην Πτολεμαΐδα, και όπως απαντάει σχετικά ο κ. Σαββίδης, εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την πόλη και τους κατοίκους για την υποδοχή τους, ωστόσο αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εύρεση κατοικίας. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ανάγκη που αντιμετωπίζουν σήμερα.

Σε ό,τι αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό του τμήματος, ακόμη δεν έχουν γίνει οι προσλήψεις των εκτάκτων, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα έρθουν και τέσσερις μόνιμοι. Την ίδια ώρα, καταλήγει ο κ. Σαββίδης, η συνεργασία του τμήματος με τους τοπικούς φορείς προχωράει και αυτό είναι πολύ θετικό.

 

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη